I det fynske folks tjeneste

Ung DJ vinder konkurrence: Første store koncert på MagicBox

18-årige DJ Bergz vandt MagicBox DJ Konkurrencen foran 78 andre DJs fra hele landet. Præmien var en optræden på dette års Tinderbox. DJ Bergz håber, koncerten kan åbne døre.

00:14

Fredag eftermiddag trådte den 18-årige DJ Bergz op på MagicBox-scenen, der er Tinderbox Festivalens scene for elektronisk musik.

Foran 78 andre DJs fra hele landet havde DJ Bergz sikret sig førstepladsen i Tinderbox' DJ konkurrence, hvor præmien var en optræden foran de tusinder af festivalgæster.

Herinde har vi vores eget lille Tomorrowland.

DJ Bergz, konkurrencevinder

Nu håber DJ Bergz, der også går under det borgerlige navn Kevin Bergmann-Johansen, at koncerten kan give endnu større muligheder. Først og fremmest giver hans optræden på MagicBox en fod indenfor i branchen.

Læs også Tinderbox fra toppen: Se udsigten fra pariserhjulet

- Den giver mig et kæmpestort netværk. Endnu større end det, jeg har i forvejen. Man møder nogle fede mennesker og kunstnere, man kan sparre med i forhold til både netværk, musik og produktion, forklarer Kevin Bergmann-Johansen.

På årets program har DJ Bergz selskab af sværvægtere inden for elektronisk musik som Kongsted, Galantis, Duke Dumont og Robin Schultz.

MagicBox er unik

Koncertens størrelse har uden tvivl givet anledning til en lidt højere puls end sædvanligt hos den 18-årige DJ Bergz, der ikke tidligere har spillet for så mange mennesker.

Efter koncerten var han selv ovenud tilfreds.

- Det var så fedt. Jeg er så beæret over at få lov til at spille på MagicBox. Det var virkelig en oplevelse, siger Kevin Bergmann-Johansen.

Læs også Tinderbox-aktuelle Kaleo på stjernekurs: - Det er en vild tur

Han har kun rosende ord til Tinderbox Festivalens elektroniske scene, der ifølge ham er enestående i det danske festivalmiljø.

- De har deres egen lille Grøn Koncert ude på resten af Tinderbox, men herinde har vi nærmest vores eget lille Tomorrowland, fortæller Kevin Bergmann-Johansen og henviser til den belgiske festival Tomorrowland, der er førende indenfor den elektroniske genre. 

- Stemningen er helt fantastisk. I forhold til Roskilde Festival og nogle af de andre store festivaler i Danmark, så finder man ikke noget lignende, tilføjer han.

DJ Bergz' musik var ifølge ham selv en blanding af "Ibiza-prægede deep house-funky tracks". Konkurrencen blev afgjort af delvist en jury og delvist ved publikumsstemmer på Tinderbox' hjemmeside.

02:05

Se hele interviewet med konkurrencevinder DJ Bergz her.

Luk video