I det fynske folks tjeneste

Fynsk badminton-talent bag sensation: Slår verdens nr. tre

Fynske Maiken Fruergaard og makkeren Anders Skaarup besejrede det topseedede indonesiske par, der rangerer som nummer tre i verden.

Fynske Maiken Fruergaard og makkeren Anders Skaarup besejrede topseeded indonesiske par ved Australian Open.

Maiken Fruergaard fra Odense Badminton Klubs ligatrup og makkeren og Anders Skaarup besejrede topseedet indonesisk par i Australian Open.

I Indonesia Open i sidste uge besejrede Line Kjærsfeldt og Kim Astrup sensationelt det indonesiske toppar Liliyana Natsir og Tontowi Ahmad, og i dag i Australian Open var det så en anden ny dansk mixeddouble-konstellation, der slog selvsamme indonesiske par.

Fynske Maiken Fruergaard og makkeren Anders Skaarup besejrede nemlig det topseedede indonesiske par, der rangerer som nummer tre i verden.

Fruergaard/Skaarup vandt med 21-12, 18-21, 21-15 efter 52 minutters spil (hele kampen kan ses her), og det bemærkelsesværdige er, at begge de nye danske par egentlig mest af alt stiller op i mixeddouble for at ’få kampe i benene’ og vænne sig til forholdene.

I anden runde i Super Series-turneringen skal danskerne op mod japanerne Kenta Kazuno og Ayan Kurihara.

Maiken Fruergaard rangerer som nummer 85 i verden sammen med Søren Gravholt, mens den normale herredoublespiller Anders Skaarup slet ikke er rangeret i mixeddouble.

I øvrigt er også Line Kjærsfeldt og Kim Astrup videre til næste runde efter klar sejr på 21-6, 21-9 over et andet indonesisk par, Lyanny Alessandra Mainaky og Yehezkiel Fritz Mainaky.

Det var netop Lyanny Alessandra Mainaky, som Line Kjærsfeldt skuffende tabte til i først runde i damesingle, men Mainaky-parret er blot nummer 168 på verdensranglisten i mixeddouble.

Til gengæld tabte Niclas Nøhr og Sara Thygesen (Maiken Fruergaards damedoublemakker) til de ottendeseedede kinesere Lu Kai og Huang Yaqiong.

Ved du noget? Så send os et tip