I det fynske folks tjeneste

Ung fynsk forsker til tops

Anni Smed Mose Larsen sammen med to peruvianske deltagere foran Katedralen i Lima.

International succes til den kun 13-årige Anni Smed Mose Larsen fra Odense. Ved de åbne amerikanske mesterskaber for unge forskere, røg hun helt til tops i konkurrence med 800 af de dygtigste fra Nord-, Mellem- og Sydamerika.

Anni Smed Mose Larsen fra Giersing Realskole vandt i kategorien "Animal Sciences" og fik en flot tredjeplads i den samlede Expo Science International-konkurrence.

Truede dyrearter

Den unge fynske forsker deltog sidste år i EXPO Science World-konkurrencen i Durban i Sydafrika og det var her hun blev udtaget til at repræsentere Europa ved 2008-udgaven af de åbne amerikanske mesterskaber i Lima i Peru.

Anni Smed Mose Larsen deltog med et projekt om truede dyrearter, og hvordan de menneskeskabte forandringer, som blandt andet øget skovhugst, forurening, ændringer i klimaet og forøget jagt,  medfører, at flere og flere dyrearter forsvinder fra kloden.

Studerer genudsætning

Den 13-årige fynbo har været i både Kina, Sydafrika og og Sydamerika for at studere genudsætningsprogrammer af blandt andet pandaer og geparder.

I Sydamerika har Anni Smed Mose Larsen set på muligheden for at redde Andesbjørnen på samme måde, som man har gjort med pandabjørnene i Kina.

Med sine flotte resultater i Peru er Anni Smed Mose Larsen blevet forhåndsudtaget til at skulle deltage i Expo Science International - World i Tunesien i juli 2009. Denne begivenhed bliver den største konkurrence for Unge Forskere i 2009, hvor der forventes at deltage flere end 2500 unge forskere fra hele verden.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.