Ung mor dømt for drab på sin treårige søn

En 24-årig kvinde fra Eritrea er onsdag eftermiddag ved Retten i Svendborg blevet dømt for at have dræbt sin treårige søn.

En kvinde fra Eritrea er onsdag eftermiddag blevet dømt for drab på sin treårige søn. Kvinden er dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling samt udvisning for bestandigt.

Kvinden er blevet dømt for at have kvalt ham med et tørklæde.

quote Det var ikke en kold og kynisk handling, men hun har gjort det, fordi hun er så syg, som hun er. Hun kan ikke forklare hvorfor, hun har bare gjort det

Stephanie Reby, anklager, Fyns Politi

- Jeg er tilfreds med dommen. Hun er blevet dømt for det, hun var tiltalt for. Det kan jeg kun være tilfreds med, siger Stephanie Reby, der er anklager ved Fyns Politi.

Hun fortæller, at dommeren i domsafsigelsen lagde vægt på, at den dømte kvinde selv har forklaret, at hun har kvalt drengen med et tørklæde. 

- Hun har også fortalt det til vidner, og den samme forklaring, hun giver i retten og til vidner, matcher med de retsmedicinske fund og obduceringens konklusion. Og med de kriminaltekniske undersøgelser i lejligheden, hvor drabet fandt sted, siger anklageren.

Sagen kort:

Ifølge anklager Stephanie Reby er den dømte kvinde meget syg. Kvinden har indrømmet, at hun kvalte sin dreng, men hun har i retten ikke kunnet forklare, hvad der fik hende til at gøre det.

- Det er en speciel sag på den måde, at det er en kvinde, der har slået sit eget barn ihjel - uden egentlig at kunne forklare hvorfor. Det var ikke en kold og kynisk handling, men hun har gjort det, fordi hun er så syg, som hun er. Hun kan ikke forklare, hvorfor hun har bare gjort det. Hvorfor, finder vi nok aldrig ud af, siger Stephanie Reby.

Meget syg

Ifølge anklageren modtog kvinden dommen i Retten i Svendborg uden den store reaktion.

- Hun er meget syg, siger Stephanie Reby. 

Nu skal den dømte kvinde tilbage til psykiatrisk afdeling, indtil dommen bliver formelt fuldbyrdet. 

- Så sidder hun på psykiatrisk, indtil man engang når til et punkt, hvor hun kan blive udskrevet. Når man når dertil, skal det efterprøves, om udvisningen kan lade sig gøre rent praktisk. Kan den det, bliver hun udvist af landet for bestandigt, forklarer Stephanie Reby.

Hun fortæller, at personer, der er dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling, normalt sidder i en længere periode, fordi det typisk er meget alvorlige handlinger, der fører dem dertil. 

Hvornår kvinden er rask nok til eventuelt at kunne blive udvist, er et lægeligt skøn. 

Oversigt

    Oversigt