I det fynske folks tjeneste

Unge afklares på messe

01:34

1 af 2

Tusindvis af fynske unge er onsdag til uddannelsesmesse i Odense Congress Center. Undersøgelser viser, at de unge bliver bedre rustet til at vælge efter et messebesøg.

Mange tusinde elever fra skoler, gymnasier, handelsskoler og højskoler fra hele Region Syddanmark valfartede onsdag formiddag til Odense Congress Center.

- Det er nødvendigt med en messe som denne. Rigtig mange unge starter på en uddannelse, som de så dropper ud af. Det er spild af tid og resurser, siger Jacob Porse, der er arrangør fra Uddannelse uden grænser.

De unge kan surfe gennem hundredvis af uddannelser, møde repræsentanter på stande og høre oplæg om uddannelserne.

- Det kan godt være lidt forvirrende med alle de tilbud, og er man nødt til at gå efter det man interesserer sig for, siger Simone Schroll Sørensen fra Haarby.

Simone Schroll Sørensen hørte mest om lærer- og socialrådgiveruddannelserne, og for nogle åbner messen nogle nye muligheder.

- Jeg overvejede at blive kleinsmed, men har i dag fået opmærksomheden rettet mod maskinmesteruddannelsen, så det vil jeg høre noget mere om det i dag, siger Joachim Raahauge fra Nyborg.

Messen er arrangeret af Uddannelse uden grænser og Studievalg Fyn, og undersøgelser viser, at de unge får stort udbytte af den enorme messe.

- Fra tidligere år kan vi se at 80 procent af de unge er mere afklarede efter, at de have været på denne messe, siger Jacob Porse.

Ved du noget? Så send os et tip