Unge bør tage narkokørekort

De unge skal have et narkokørekort, så de kender stofferne og deres skadevirkninger. Det mener en erfaren misbrugskonsulent fra Odense.

Stofferne er kommet for at blive, og det må samfundet erkende. I stedet for at fordømme og forbyde, bør samfundet ruste de unge til at klare stofferne. Det mener Torben Vangsted, der er misbrugskonsulent i Odense.

- Det gælder om at klæde de unge på så de kan klare sig i forhold til rusmidlerne. Vi må anerkende at nogen af de unge måske har nogle positive oplevelser med at tage rusmidlerne. så kan vi bedre være i øjenhøjde med de unge i stedet for at sidde langt fra og have nogle meninger som vi vil trække ned over hovedet på dem, lyder det fra Torben Vangsted.

Fredag nat kastede en 17-årige ung mand sig ud fra 3. sal efter at have narko i gennem længere tid. Måske kunne den tragiske hændelse være undgået, hvis de unge havde haft mere viden om stoffernes virkning.

- Måske har de haft deres viden fra en kammerat eller pusher. Derfor skal vi skal dele den viden, vi har, om det her. Vi skal fortælle at stofferne kan indeholde andre ting end det, de unge er forberedt på og det kan have farlige konsekvenser, siger Torben Vangsted.

Oversigt

    Oversigt