To unge drenge udsat for "happy slapping"

En ny og voldelig dille blandt unge har slået til på Fyn. To yngre skole-elever er blevet slået og samtidig filmet med mobiltelefon. Fænomenet hedder "happy slapping" og politiet frygter, at de voldelige overfald vil brede sig.

På Fyn gik det ud over to drenge på kun syv og ti år. De legede på et område ved Sdr. Nærå Friskole, da de blev opsøgt af et par ældre drenge. Overfaldsmændene gav den ti-årige lussinger, mens den syv-årige dreng fik et knæ i skridtet og et knytnæveslag i ansigtet. Imens overfaldet fandt sted filmede de to ældre drenge det hele med deres mobiltelefon.

Forældre og politi: Groft og tåbeligt

Faderen til den ti-årige dreng er chokeret over overfaldet.

- Det er fuldstændigt tåbeligt. At sådan noget kan foregå i et fredeligt miljø som her i Årslev. Min søn er blevet bange og tænker: hvor kan jeg nu føle mig tryg henne, siger Niels Larsen fra Årslev.

- Det er jo helt utilstedeligt at man kan finde på den slags. Det er simpelthen så groft og æreskrænkende for dem, det går ud over, siger Lennart Mogensen, der er landbetjent i Årslev.

Frygter flere overfald

Han frygter, at der vil komme flere tilfælde at den voldelige dille.

- Den omtale, der har været af fænomenet, gør jo nogle unge mennesker mere nysgerrige. Og det inspirerer dem måske til at gøre noget lignende. Så jeg tror det er noget, vi vil se mere af, siger Lennart Mogensen.

"Happy slapping" er udbredt i England og USA, hvor der har været mange tilfælde af voldelige overfald. Endnu er der kun kendskab til få tilfælde i Danmark. Fredag blev en 16-årig pige fra København varetægtsfængslet for at have overfaldet en 16-årig dreng og optaget overfaldet på mobiltelefonen.

Oversigt

    Oversigt