Unge får nyt mod på Produktionshøjskolen

Om de unge har lyst til at stå i køkkenet, på de skrå brædder eller udfolde sig med sav og hammer i værkstedet, så er mulighederne der på Odense Produktionshøjskole Elsesminde. Nu fylder skolen 25 år og 80 procent af eleverne, som har haft en skoleperiode på Elsesminde, fortsætter i uddannelsessystemet.

-

Om de unge har lyst til at stå i køkkenet, på de skrå brædder eller udfolde sig med sav og hammer i værkstedet, så er mulighederne der på Odense Produktionshøjskole Elsesminde.
Nu fylder skolen 25 år og 80 procent af eleverne, som har haft en skoleperiode på Elsesminde, fortsætter i uddannelsessystemet.

Er droppet ud
Eleverne er ellers alle kendetegnede ved, at de af den ene eller anden grund har droppet uddannelse efter folkeskolen. Eller de har haft problemer med at finde en læreplads.

Men når de har prøvet deres evner af på Odense Produktionshøjskole, er mange af dem klar til at kaste sig ud i fremtiden med nye og åbne øjne.

Spørger hvad de kan
Forstander Robert Dalskov Andersen, der også var politisk bagmand til skolen for 25 år siden, fortæller, hvorfor så stor en del af eleverne efter et ophold på i snit et halvt år fortsætter i job eller uddannelse:

\"Vi spørger aldrig eleverne, hvad de ikke kan. Vi spørger dem kun, hvad de er gode til, og hvad de har lyst til. Og så kan de selv vælge, hvilket værksted de vil være på.
Når de opdager, at nogen sætter pris på det de laver, så får de også lyst til mere, og cirka en trediedel af eleverne tager supplerende undervisning i dansk og matematik og nogle også i sprog\".

Fra frisør til maler
17-årige Trine Hansen er i gang med at lave et legehus på værkstedet, og hun har fundet ud af, at hun er god med sine hænder, så nu har hun skiftet karriereplaner efter et halvt år på Produktionshøjskolen.

\"Jeg ville have været frisør, men kunne ikke finde en læreplads, så derfor kom jeg herud. Nu skal jeg i stedet starte som maler\", fortæller hun.

God med computere
I computerrummet sidder Christian Franke Munch, som har været på Elsesminde siden juni.
Han er 20 år og har tidligere været i lære i et ventilationsfirma og hos en eletriker, men sprang fra.

Nu har han fået mod på computerverdenen.

\"Jeg er blevet meget bedre til at bruge en computer, og nu har jeg søgt ind som sportekniker. Så får vi at se, om det lykkes\", siger han og glæder sig til jubilæumsfesten på mandag, hvor 450 elever skal feste med skolens ansatte.

Se TV 2/Fyn klokken 19.30

Oversigt

    Oversigt