I det fynske folks tjeneste

Unge forbydes adgang til bylivet: - Det er naivt

Formand for Horesta Natteliv, Lars Børsting, mener, det er naivt af politiet at tro, at 16-17-årige vil holde sig fra bylivet, hvis aldersgrænsen på diskoteker og barer hæves til minimum 18 år.

00:36

Fyns Politi foreslår, at samtlige diskoteker og barer på Fyn og øerne hæver aldersgrænsen til minimum 18 år. 

Læs også Slut med 16-årige på fynske diskoteker

Det er nemlig tilladt i dag at lukke 16-17-årige ind, så længe der ikke bliver skænket alkohol over baren til unge under 18 år.

Restauratørernes brancheforening, Horesta Natteliv, mener ikke, at forslaget fra Fyns Politi rammer plet.

- For mig at se er den her snak ikke kun omhandlende diskoteker. Den rammer hele branchen generelt, og jeg tror, det er naivt at tro, at unge mennesker vil holde sig væk fra bylivet, fordi man pålægger en regel som denne her på restauratørerne, siger formand Lars Børsting.

I stedet mener formanden, at det vil være både i politiets og forældrenes interesse, hvis unge under 18 år har steder at gå i byen, så det undgås, at de unge hænger ud på gaderne.

- Vi har en masse restauratører som i forvejen er pålagt et rigtig stramt regelsæt, hvor jeg tænker, at det vil være smartere, at de er der, end at de er i kiosker og har fest på gaden.

Vi har en masse restauratører som i forvejen er pålagt et rigtig stramt regelsæt, hvor jeg tænker, at det vil være smartere, at de (unge, red.) er der, end at de er i kiosker og har fest på gaden

Lars Børsting, formand, Horesta Natteliv

- Ulovligt forslag

Lars Børsting mener, at landets barer og diskoteker i forvejen er pålagt nogle meget stramme regler, og han mener ikke, at der er brug for særlige regler på Fyn.

Forslaget er jo fremsat for at beskytte unge mennesker under 18 år, som I ikke må servere alkohol for.

- Ja, og de regler er der jo i forvejen. I forvejen må man jo ikke servere alkohol, og hvis en restauratør serverer alkohol til unge under 18 år i dag, risikerer man at miste sin bevilling og sit levebrød, siger Lars Børsting.

Kan du garantere, at der ikke er nogle restauratører, der ikke gør det?

- Det kan jeg ikke garantere. Kan du garantere, at der ikke er nogen, der kører for stærkt på landevejen, spørger formanden.

Horesta Natteliv henviser i øvrigt til en udtalelse fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

- Vores minister Brian Mikkelsen har jo været ude at sige, at det ikke er lovligt at lave et generelt forslag, der bliver lagt ned over restauratørerne og alle bevillinger på den måde, som man har gjort, fortæller Lars Børsting.

Fyns Politi og de fynske borgmester diskuterer trygheden i nattelivet og tager stilling til forslaget, næste gang parterne mødes i kredsrådet.