Unge fra Vollsmose håner politiet

Unge fra Vollsmose viser i en video fra Youtube, hvordan de stjæler en politiradio. Politiet genkender dem som kernekriminelle og mener, de er udenfor pædagogisk rækkevidde.

"Fuck systemet..her styre Vollsmose Outlaws".

Ifølge politiet var det ikke kun drengestreger, da en flok unge drenge med indvandrebaggrund hånede politiet ved at stjæle en politiradio fra deres bil.

- Vi opfatter dem som kernekriminelle og helt uden for pædagogisk rækkevidde. Det her er hverdag for den gruppe af unge - ikke resten af Vollsmose. Men de gør, hvad det passer dem og har ingen respekt for myndighederne, siger politiinspektør Johnny Schou fra Vollsmose lokalpolitistation til TV 2/Fyn.

Se videoen, hvor drengene håner politifolkene nederst:

Episoden skete den 18. maj klokken 19.45 og startede, da to unge fyre kørte ind i baggården i Vollsmose lokalstation. Her gassede de op og spillede op til politiet iført elefanthuer og mørkt tøj. Kort tid efter rykkede politiet ud til det grønne område i Vollsmose vest for Bøgeparken og Egeparken, hvor de efterfølgende befandt sig.

Men politiet kunne ikke uden videre fange de to crosserkørere. På et tidspunkt har en af kørerene dog ikke styr på motoren, som går ud. Politiet fanger den ene, og det skaber postyr blandt de mange unge, som forsøger at tage den stjålne motorcrosser tilbage.

Genkender de unge kernekriminelle

Flere af de unge bliver genkendt, og imens politiet anholder den ene crosserkører, løber en anden ung mand ind i politiets bil og stjæler en politiradio. Politiet forsøger at fange tyven, men det lykkedes ikke, og de opgiver, fordi de genkender den unge mand.

- Der blev råbt og kastet med småting mod politiet. Vi spørger dem ikke længere om hvorfor. De er helt marginaliseret. Pædagogisk indsats gør ingen forskel. Det eneste vi kan gøre er tiltale dem, sigte og straffe dem, men det får dem nok ikke til at blive bedre menneske, udtaler lokalpolitiet i Vollsmose.

Ingen respekt for myndighederne

På videoen kan man se, at der er mindst 15 unge personer, der spiller op til politiet. De er ifølge politiet i alderen 20+ og altså ikke under den kriminelle lavalder.

- Smart er det ikke ligefrem, at de udstiller deres egen kriminelle handling på nettet. Men vi er ikke overraskede. De har ingen respekt for myndighederne, og vi kan ikke stille andet op end at straffe dem via lovgivningen. Ingen præventiv indsats virker på dem.

Ifølge Fyns Politi skal man holde sig fra gruppen, og myndighederne skal overveje, hvad der kan gøres. De efterforsker sagen og indgår i dialog om at gøre forebyggende arbejde med Odense Kommune.

Oversigt

    Oversigt