Unge hærger i Faaborg

Faaborg har i flere år haft problemer med en gruppe utilpassede unge, som hærger natttelivet med vold og hærværk. Nu vil værtshusejerne have stoppet balladen.

- Der er totalt lovløshed hernede. Det var anderledes, da vi havde fast politistation og de kendte rødderne, lyder det fra Ulla Didriksen, der er bartender ved værtshuset Oasen i Faaborg.

Problemerne med de utilpassede unge i Faaborg har stået på i flere år. Så sent som natten til søndag blev der affyret 13 skarpe skud med 9mm patroner inde i byen - med et vejskilt som skydeskive.

Politiet betragter sagen som hærværk, men det er blot en af mange episoder som skaber stor utryghed blandt borgerne.

- Vi oplever stigende problemer med en gruppe som laver hærværk, truer folk og bruger vold, fortæller Jane Juel Christensen, der driver værthuset Heimdal i Havnegade.

0409 faaborg1

I løbet af sommeren er situationen med de unge eskaleret. På Heimdal er planter flere gange blevet revet op, og både planter og møbler er blevet smidt i vandet. Det lokale kunstnertræf i Faaborg har ligeledes flere gange været udsat for hærværk.

- Det er en gruppe på 12-15 unge. De er vel 20-27 år og har ikke noget fornuftigt at tage sig til. Når de kommer her, tror de, at de kan styre det hele, og man kan hverken tale dem til fornuft eller bede dem om gå uden politiets hjælp, siger Jane Juel Christensen.

Andre steder i byen er krukker og planter blevet udsat for hærværk, og det flyder med smadrede flasker mange steder i byen.

- Vi har fået mere hærværk, men der er åbenbart ingen steder de unge kan gå hen, og så hænger de ud og laver ballade på gaderne, siger Bodil Kjeldsen fra Faaborg.

I følge restauratørerne er der brug for mere synligt politi, men også at de ansvarlige i kommunen får taget fat om problemerne.

- Vi må tage fat i det samarbejde vi har mellem SSP, kommunen og restauratørerne. Vi må have klarlagt hvad det er for nogle unge der laver ballade, og hvordan kan vi tackle dem, siger ejeren af Heimdal.

Oversigt

    Oversigt