I det fynske folks tjeneste

Unge hærger på Kerteminde Strand

Sommer, sol, sjov og ballade på stranden. Naboerne til Nordstranden i Kerteminde er godt trætte af natlig ballade med unge strandgæster.

De unge hærger blandt andet livreddertårnene med olie på stigerne og tis i tårnet.

1 af 2

Så sent som fredag aften gik en gruppe unge amok med at lave hjulspind med biler på græsplænen ved siden af stranden.

- Vi stoppede op, og sagde, at vi syntes det var noget pjat, og at de skulle holde op med at ødelægge græsset. Men vi fik bare besked på at skrubbe af, hvorefter de kylede dåser efter os, fortæller Lotte, der ikke ønsker sit efternavn frem.

Havemøbler brændes af

Naboerne i området har oplevet af få brændt havemøbler af, at der er kæmpebål med larm og ballade næsten hver aften og borde, bænke og toilethuse bliver udsat for hærværk.

Ved restaurant Marinaen har de flere gange fået ødelagt blomsterkrukker, borde og bænke efter mørkets frembrud.

- Der er en masse mennesker der får ødelagt nogle områder der skulle skabe glæde for alle, og det er ærgeligt, siger Pia Madsen fra Restaurant Marinaen.

Olie på livreddertårnet

Heller ikke livreddertårnene kan være i fred. Håndgrebene på stiene bliver smurt ind i olie og flagsnoren bliver taget ned.

- Vi har også oplevet, at de bruger vores tårne som toilet, så rengøring er blevet en fast bestanddel af vores arbejde. Jeg synes det er træls og irriterende, siger livredder Henriette Wiwel fra Nordstranden. 

Politiet er godt klar over problemerne i Kerteminde.

- Vi patruljere så ofte vi kan, men vi kan ikke være der hele tiden. Naboerne må sige til de unge, at det er i orden de er der, men at de ikke skal ødelægge tingene, siger vagthavende ved Fyns Politi Per Sterobo.