Unge i Odense skal hjælpes via Facebook og sms

Facebook, Messenger og sms er blandt de redskaber, som blandt andet unge i Odense får mulighed for at benytte, hvis de har sociale problemer. Forsøget kører fire år.

Unge skal nu kunne bruge Facebook, Messenger og sms til andet end blot kontakt med venner og familie.

Herning, Høje-Taastrup, Vejle, Guldborgsund, Vordingborg, Sønderborg og Odense kommunerer klar til at tilbyde unge mellem 13 og 23 år hjælp inden for 24 timer, hvis de har sociale problemer. Og kontakten til kommunerne kommer til at foregå gennem blandt andet sociale netværksredskaber som Facebook og Messenger, der kan benyttes døgnet rundt.

- Målet er at gøre det lettere at hjælpe nogen flere unge, som ellers aldrig kommer igennem til professionel bistand, når de har et akut behov. Det kan være unge, der er udsat for mobning, har forældre som er voldelige eller drikker. Hvis vi kan sætte tidligere ind, kan vi måske også mindske problemer for den unge sidenhen, siger Venstres indenrigs- og socialminister, Karen Ellemann.

Til at rådgive de unge vil der i hver kommune være en psykolog og en socialrådgiver eller -pædagog, der inden for maksimalt 24 timer vil kontakte de unge, som søger hjælp.

Projektet løber fire år, og kommunerne støttes med 40 mio. kr. og er en del af satspuljeaftalen.

Oversigt

    Oversigt