Unge i Vollsmose støtter stramninger overfor imamer

Landets partiledere indledte til morgen forhandlinger om stramninger overfor imamer, som prædiker i strid med dansk lovgivning og danske værdier.

Socialdemokraternes leder, Mette Frederiksen var sammen med de øvrige partiledere samlet på Christianborg onsdag morgen for at indlede forhandlinger om nye stramninger overfor imamer, som prædiker i strid med dansk lovgivning og danske værdier.

Og netop det har den socialdemokratiske formand i dag også talt med en gruppe unge i Vollsmose om. Hun mødtes med repræsentanter fra Vollsmose Ungdomsråd, hvor formand Nibraz Aziz repræsenterer netop den stemme Mette Frederiksen efterlyser:

- Vi ønsker ikke at man skal nå til et punkt, hvor det kun er ekstremerne - den ekstreme side der skal være en løsning - at man først skal på krisecenter - før man kan frigøre sig fra nogle normer, men at man gennem dialog og fællesskab - netop de ressourcestærke - kan få brudt og hjulpet de andre videre, siger Nibraz Aziz.

Det var Vollsmose Ungdomsråd der havde inviteret Mette Frederiksen til en snak om imamers og ghettoområdernes indflydelse på integrationen blandt muslimer:

- Jeg synes det er så vigtigt at en gruppe yngre kvinder fra Vollsmose med muslimsk baggrund vælger at forene sig og gå op imod de dogmer som gælder i hvertfald i dele af vores indvandrermiljø, sagde Mette Frederiksen. Hun peger på, at det er de unge muslimer som skal på forrest i kampen om at frigøre sig fra socialkontrol.

Men nu er de her kvinder jo netop stærke kvinder som allerede har brudt med normerne - hvordan har du tænkt dig at få fat i alle de som ikke er til det her møde i dag?

- Hvis ikke det er nogen imamer i nogle meget lukkede moskeer der skal bestemme, så har vi behov for at kampene bliver taget internt i det muslimske miljø i Danmark. Det er det, de her kvinder repræsenterer, og det vil jeg rigtig gerne bakke op om, svarer Mette Frederiksen.

Oversigt

    Oversigt