I det fynske folks tjeneste

Unge iværksættere vinder med bedste idé

Studerende fra Midtfyns Gymnasium blev kåret som vindere af semifinale i European Business Games, der i denne uge fandt sted i Danske Bank, Viborg.

Finansrådet i Viborg, vindere fra Fyn: I starthullerne Fra H-V: Robert Hunsdahl, Simone Nykjær, Jeanet Jørgensen, Peter Birlund, Lea Munck.

De har modet til at tænke nyt, de brænder for iværksætteri og ideerne bobler. Derfor var konkurrencen benhård, da elever fra Viborg Gymnasium, Midtfyns Gymnasium og Handel Viborg dystede om en plads i den danske finale af European Business Game (EBG).

Mere end tusind elever landet over deltager i den danske del af iværksætterkonkurrencen for gymnasieelever.

Siden september 2011 har eleverne arbejdet hårdt på udvikle deres egne forretningsplaner som en del af undervisningen.

Eleverne har udviklet iværksætterprojekterne helt fra grunden ud fra devisen om, at det skal blive en god forretningsidé, og har forholdt sig til begreber som ledelse, markedsføring, strategier og budgetter i deres eget projekt.

Transportmiddel til handicappede

Trods skarp konkurrence var det Lea Munck, Simone Nykjær, Jeanet Jørgensen, Peter Birkelund og Albert Hunsdahl fra Midtfyns Gymnasium, der løb af med sejren med virksomheden Human Flex.

Eleverne har udviklet et indendørs transportmiddel til handicappede, som erstatter det skinnesystem, der findes i boligen og på hospitalet.

Ved hjælp af et magnetsystem kan den handicappede blive løftet rundt i et sejl i hele lokalet og ikke kun der, hvor skinnerne er placeret.

- Vi har brug for flere iværksættere for at øge produktiviteten i samfundet og skabe ny vækst. Hvis det skal lykkes, er det vigtigt, at de unge tidligt får kulturen ind under huden. Men vi har også brug for, at iværksætteren har forståelse for, hvordan de finansierer projektet. De skal have føling med, hvad der skal til, for at komme fra idé til marked. Det får de blandt andet igennem European Business Game, hvor de arbejder med både budgetter og finansiering. Det giver en større chance for at få succes som iværksætter senere i livet, siger direktør Jørgen A. Horwitz, fra Finansrådet, der er hovedsponsor i tæt samarbejde med Foreningen af Lærere i Erhvervsøkonomi og Driftøkonomisk Forening.

Den 26. april kæmper holdet videre mod 17 andre vinderhold fra resten af landet.

De mødes til den danske finale i Finanssektorens Hus i København. Vinderne får en check på 25.000 kroner og retten til at gå videre til den internationale finale i Slovakiet.

Læs om business games her