I det fynske folks tjeneste

Unge jagede betjente ud af Vollsmose

Betjente fra Fyns Politi standsede en bil med kendte kriminelle i Vollsmose, men blev jagtet ud af bydelen med sten og flasker.

Foto: Fyns Politi

En gruppe betjente måtte mandag aften flygte ud af bydelen Vollsmose i Odense, da de blev mødt med stenkast og flasker, fortæller vagtchefen hos Fyns Politi.

Betjentene kørte i deres patruljevogn i Vollsmose og fik klokken 19.15 øje på en bil med kendte kriminelle. Manden bag rattet ville dog umiddelbart ikke standse bilen og kørte lidt videre.

- Han skulle først finde et sted, hvor han vidste, at han kunne få hjælp. Og det fik han, siger vagtchefen hos Fyns Politi.

Netop da betjentene trådte ud af patruljevognen, blev de mødt med stenkast og flyvende flasker. Betjentene søgte tilflugt i patruljevognen, der fik en bule i taget.

- Vi fik anholdt to personer, der havde maskeret sig, men vi kan ikke umiddelbart knytte dem til stenkastene. Så de bliver indtil videre sigtet for overtrædelse af bekendtgørelsen, lyder det fra vagtchefen.

Overfaldet i Vollsmose kommer i kølvandet på lignende episoder fra Mjølnerparken og Ishøj. I Mjølnerparken på Nørrebro blev politiet i onsdags mødt stenkast, og på Facebook opfordrer flere brugere til at smadre politibiler.

SF's retsordfører, Karina Lorentzen, mener, at der er tale om et stigende problem og har derfor indkaldt justitsminister Lars Barfoed (K) til et samråd. Lorentzen opfordrer til mere dialog mellem politiet og de unge, da man ikke kan straffe sig ud af problemet.

Socialdemokratiets retsordfører, Karen Hækkerup, mener, at episoderne med al tydelighed viser, at der ikke er styr på ghettoproblemerne.

- Justitsminister Lars Barfoed må yde sikre garantier for, at politiet kan opretholde lov og orden i hele landet når som helst og hvor som helst, siger Dansk Folkepartis retspolitiske ordfører, Peter Skaarup, som kræver en omgående redegørelse for sagen i Folketingets retsudvalg.