Unge kæmper med deres ensomhed

Odense sætter projekt i gang for ensomme unge. Blandt de unge et tabuemne i en tid, hvor det regnes for en selvfølge, at alle har et enormt netværk.

Mellem fem og otte procent af alle unge er ensomme hele tiden eller en stor del af tiden, og de har meget svært ved at stå frem med deres problem.

Derfor har Odense Kommune netop lanceret et projekt, Club 11, som skal hjælpe ensomme unge til at danne netværk med andre unge og blive bedre til at skabe sociale relationer.

Kommunen har fået tre millioner kroner til projektet fra Servicestyrelsen under Velfærdsministeriet. Club 11 er ét af 13 projekter, som har modtaget støtte fra styrelsen. Rillo Snerup Rud, informationsmedarbejder i Ventilen Danmark, siger, at det er meget tabubelagt for unge at skulle indvie andre i deres ensomhed.

- Det føles faktisk værre, end hvis du skal stå frem med stofmisbrug eller andre former for misbrug. Også fordi det nærmest regnes for en selvfølge, at unge i dag kan trække på et enormt netværk, siger hun.

Ventilen Danmark er en landsdækkende ungdomsforening, som driver en række mødesteder for unge i alderen 15-25 unge, der plages af ensomhed. Arbejdet finansieres af offentlige og private fonde og udføres på frivillig basis.

- De unge, vi har kontakt med, udgør simpelthen et tværsnit af den danske ungdom. Problemet kan ikke henføres til forældrenes sociale status, tilføjer informationsmedarbejderen.

/ritzau/

Club 11

Oversigt

    Oversigt