I det fynske folks tjeneste

Unge mødre skal i job

Dagkollegiet er et nyt fynsk projekt, der skal hjælpe de unge mødre til at få et job.

01:53

Tre ud fire mødre under 25 år får aldrig en uddannelse. Et nyt fynsk projekt skal hjælpe unge som Stinna Kristensen ud på arbejdsmarkedet.

1 af 2

Tre ud af fire mødre under 25 får nemlig aldrig en uddannelse. I stedet havner de på kontanthjælp, og er ofte isolerede fra omverdenen, fordi de står alene med børnepasningen. Nu skal en ny selvejende institution i Odense hjælpe de unge mødre med at få en uddannelse.

- Der er et stort behov for det. Der er så mange forhindringer. Netop det her med at have små børn, og være isoleret fra omverden og fra de unge. Og når man så skal møde kl. 8 om morgenen, og har to små børn, og skal afhente i daginstitution, så er det altså svært, siger projektleder på Dagkollegiet, Connie Lyders til TV2/Fyn.

22-årige Stinna Kristensen fik sit første barn, da hun var 19 år gammel. For et år siden fik hun Jessica, men nu er hun alene, og modtager kontanthjælp på fjerde år. Nu vil hun gerne have en uddannelse.

- Jeg er her for at få mig noget hjælp, noget terapi og noget mere netværk. Jeg vil helt vildt gerne have mig en uddannelse, og komme videre i mit liv og ikke sidde fast i kontanthjælpsystemer, fortæller Stinna Kristensen.

Se hvordan de unge kan hjælpes kl. 19.30 på TV2/Fyn.