I det fynske folks tjeneste

Unge og ældre står for skud i Svendborg

01:57

Det var et bredt budgetforlig, der søndag blev indgået i Svendborg, hvor kun Dansk Folkeparti og Enhedslistens underskrift manglede.

1 af 2

Budgetforliget rammer hovedsaglig de unge og de ældre i Svendborg. Det lå fast efter et bredt flertal søndag eftermiddag blev enige om budgettet.

De ældre må nøjes med otte dagcentre i stedet for de nuværende 12, da byrådet besluttede at lukke dagcentrene i Ollerup, Frøavlen, Gudme og Christinehaven.

Heller ikke skoleområdet går ram forbi. Her besluttede politikerne dog at sende en ny skolestruktur i høring frem til den 28. oktober. Det ændrer dog ikke ved, at der stadig skal spares 17,5 millioner kroner på området.
- Nu vil vi se på de høringssvar, vi får ind, men vi kan nok ikke undgå ændringer i skolestrukturen og dermed skolelukninger, siger borgmester Curt Sørensen til TV2/FYN.

Forliget var bredt da både Socialdemokraterne, SF, Venstre, Tværsocialistisk Liste, de konservative og løsgængeren Masoum Moradi skrev under. Kun Dansk Folkeparti og Enhedslisten endte med at stå uden for.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.