I det fynske folks tjeneste

Unge og ældre står for skud i Svendborg

Budgetforliget rammer hovedsaglig de unge og de ældre i Svendborg. Det lå fast efter et bredt flertal søndag eftermiddag blev enige om budgettet.

01:57

Det var et bredt budgetforlig, der søndag blev indgået i Svendborg, hvor kun Dansk Folkeparti og Enhedslistens underskrift manglede.

1 af 2

De ældre må nøjes med otte dagcentre i stedet for de nuværende 12, da byrådet besluttede at lukke dagcentrene i Ollerup, Frøavlen, Gudme og Christinehaven.

Heller ikke skoleområdet går ram forbi. Her besluttede politikerne dog at sende en ny skolestruktur i høring frem til den 28. oktober. Det ændrer dog ikke ved, at der stadig skal spares 17,5 millioner kroner på området.
- Nu vil vi se på de høringssvar, vi får ind, men vi kan nok ikke undgå ændringer i skolestrukturen og dermed skolelukninger, siger borgmester Curt Sørensen til TV2/FYN.

Forliget var bredt da både Socialdemokraterne, SF, Venstre, Tværsocialistisk Liste, de konservative og løsgængeren Masoum Moradi skrev under. Kun Dansk Folkeparti og Enhedslisten endte med at stå uden for.