I det fynske folks tjeneste

Unge opfinder madlim

Problem: Hjælp, mit pitabrød flækker, når jeg putter salat i det. Løsning: Jeg opfinder en spiselig madlim, som holder mit pitabrød sammen. Sådan tænkte fire elever fra Odense Tekniske Gymnasium, og onsdag blev de kåret som Fyns dygtigste til opfinderi. 

-

Problem: Hjælp, mit pitabrød flækker, når jeg putter salat i det. Løsning: Jeg opfinder en spiselig madlim, som holder mit pitabrød sammen.
Sådan tænkte fire elever fra Odense Tekniske Gymnasium, og onsdag blev de kåret som Fyns dygtigste til opfinderi. 

De fire elever skal nu konkurrere mod andre unge opfindere fra hele landet i \"Science Cup Denmark\" d. 12. april i København. Førstepræmien er en studietur til Californien.

Elisabeth Sørensen, Bodil Have, Rikke Zachar og Ikhlas Samsam fra Odense Tekniske Gymnasium har opfundet en spiselig madlim, der blandt andet består af opkogt kartoffelmel. Og det har vist sig, at udover at holde pitabrød sammen kan limen også bruges som almindelig og ufarlig kontaktlim i for eksempel børnehaver.

\"Science Cup Denmark\" er en konkurrence udskrevet af Dansk Industri, Ingeniørforeningen i Danmark og Undervisningsministeriet. Konkurrencen har som formål at fremme interessen for innovation og udvikling inden for de naturvidenskabelige fag.