Unge skal nytænke H.C. Andersen

Elever i de fynske grundskolers ældste klasser og på ungdomsuddannelserne inviteres til at deltage i konkurrencen, De Eventyrlige Lege, hvor de skal nytænke H.C. Andersens eventyr, Den Grimme Ælling.

Op til H.C. Andersen Festivals i august 2018 arrangerer festivalen og H.C. Andersen Fonden konkurrencen, De Eventyrlige Lege, hvor elever i skolernes 7. - 10. klasse og på ungdomsuddannelserne inviteres til at give deres bud på en ny udgave af eventyret, Den Grimme Ælling.

quote Jeg synes, det bliver spændende at se, hvordan de unge anno 2018 fortolker H. C. Andersens kultur.

Peter Bøgholm, direktør, H.C. Andersen Festivals

Eleverne skal skabe et kreativt produkt ud af de elementer, der indgår i historien om den grimme ælling. Det kan være i form af film, musik, dans, tekster, malerier eller skulpturer.

- En del af formålet med festivalen er at skabe originale, overraskende og mangfoldige kulturoplevelser med H. C. Andersens univers, og samtidig har vi et stærkt fokus på uddannelse. Jeg synes, at "De Eventyrlige Lege" passer perfekt sammen med begge de ambitioner. Samtidig har H. C. Andersens eventyr også meget at sige i nutiden, og jeg synes, det bliver spændende at se, hvordan de unge anno 2018 fortolker H. C. Andersens kultur, siger direktøren for H.C. Andersen Festivals, Peter Bøgholm.

Jens Thodberg Bertelsen fra H.C. Andersen Fonden supplerer:

- H.C. Andersens eventyr er kendt i hele verden, og vi fortæller dem igen og igen, fordi de bliver ved med at fascinere os - og fordi, de rummer mange muligheder for nytænkning og kreativitet. Nu skal vi se, hvordan de unge fortolker Den Grimme Ælling, og ved at placere finalen midt under festivalen er der en masse gæster, der kan følge med i de unges arbejde og tanker. Det kan alle sikkert lære noget af.

De unges produkter skal indsendes senest mandag den 9. april. De tre bedste kommer i finalen, som bliver afholdt under festivalen torsdag den 23. august. 

Førstepræmien er på 10.000 kroner, andenpræmien giver 7.000 kroner og tredjepladsen 5.000 kroner.

I vurderingen af de kreative produkter lægger dommerne vægt på deltagernes forståelse, fortolkning og formidling af Den Grimme Ælling, ligesom der lægges vægt på deltagernes inddragelse af en eller flere af de værdier, som kendetegner H. C. Andersens univers.

Det er planen, at gøre konkurrencen landsdækkende i 2019.

Praktiske informationer om De Eventyrlige Lege

Interesserede kan læse mere her.

 

Oversigt

    Oversigt