Unge stemmer med sms og på nettet

1706 unge i Svendborg skal stemme til ungdomsvalget i Svendborg. Og i modsætning til de voksne slipper de unge for en tur i valglokalet, de kan nemlig afgive deres kryds med mobiltelefonen eller på nettet.

De unge på 16 og 17 år i Svendborg skal i lighed med unge i 29 andre kommuner deltage i ungdomsvalget. For målet er at få de unge til at opleve en demokratisk proces og få dem til at tage del i den lokale udvikling. Stemmerne tæller dog ikke med når det nye byråd skal sammensættes, og derfor håber Svendborg Kommune at kunne få stemmeprocenten op med nye afstemningsmetoder.

- Afstemningsmetoden via sms og nettet er en del af projektet. Og jeg tror på, at det kan sikre en højere stemmeprocent, fordi de unge kan stemme, når det passer dem i perioden, siger Karen Tarp fra Svendborg Kommune.

De unge i Svendborg har på skoler og uddannelsesinstitutioner fulgt med i den lokale valgkamp, og nogle af de unge ser frem til at deltage.

- Jeg håber, at vi får en høj stemmeprocent, således at politikerne også får øjnene op for, at vi unge interesserer os for hvad der sker i vores kommune, siger Rasmus Preston, formand for Svendborg Ungdomsråd.
På Fyn skal de unge også stemme i Assens og i Faaborg-Midtfyn.

Oversigt

    Oversigt