I det fynske folks tjeneste

Unge stemmer med sms og på nettet

De unge i Svendborg kan stemme med deres mobiltelefon

1706 unge i Svendborg skal stemme til ungdomsvalget i Svendborg. Og i modsætning til de voksne slipper de unge for en tur i valglokalet, de kan nemlig afgive deres kryds med mobiltelefonen eller på nettet.

De unge på 16 og 17 år i Svendborg skal i lighed med unge i 29 andre kommuner deltage i ungdomsvalget. For målet er at få de unge til at opleve en demokratisk proces og få dem til at tage del i den lokale udvikling. Stemmerne tæller dog ikke med når det nye byråd skal sammensættes, og derfor håber Svendborg Kommune at kunne få stemmeprocenten op med nye afstemningsmetoder.

- Afstemningsmetoden via sms og nettet er en del af projektet. Og jeg tror på, at det kan sikre en højere stemmeprocent, fordi de unge kan stemme, når det passer dem i perioden, siger Karen Tarp fra Svendborg Kommune.

De unge i Svendborg har på skoler og uddannelsesinstitutioner fulgt med i den lokale valgkamp, og nogle af de unge ser frem til at deltage.

- Jeg håber, at vi får en høj stemmeprocent, således at politikerne også får øjnene op for, at vi unge interesserer os for hvad der sker i vores kommune, siger Rasmus Preston, formand for Svendborg Ungdomsråd.
På Fyn skal de unge også stemme i Assens og i Faaborg-Midtfyn.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.