Unge strømmer til ekstra tyskhjælp

Lille kursus på Syddansk Universitet er blevet overrendt af gymnasieelever, der vil have ekstra hjælp nu, hvor eksamen står for døren.

Der, die, das er ikke altid lige nemt. Og mange gymnasieelever har tilsyneladende så meget sved på panden over udsigten til en kommende tyskeksamen, at de nu søger hjælp.

På Syddansk Universitet er et tilbud om ekstra hjælp til det tyske blevet kimet ned af interesserede unge, og mere end 100 unge er blevet afvist.

- Vi havde regnet med, at højst 16 havde lyst til at bruge en weekend på at lære mere om tysk, men vi har fået over 260 tilmeldinger, fortæller tyskstuderende Jonna Bjørg Lassen, der sammen med en medstuderende ville arrangere den lille tyskweekend på universitetet.

Projektet er nu i stedet udvidet til tre weekender, hvor gymnasieeleverne kan få hjælp til kasserollebøjninger men også
opleve tysk kultur og samtale, og det er på tale at lave lignende projekter i både Esbjerg og Sønderborg næste år.

- For mange handler det om eksamensforberedelse, men jeg tror også unge i dag opfatter tysk som andet en grammatik og Anden Verdenskrig. Berlin er blevet en motor og inspirationskilde for mange unge, og det smitter af på deres opfattelse af tysk. Derfor tror jeg også, der er en stor interesse for at lære mere om tysk, siger Jonna Bjørg Lassen.

Oversigt

    Oversigt