Unge strømmer til museerne

Flere unge er begyndt at besøge landets museer - også unge med indvandrerbaggrund, viser en ny undersøgelse fra SDU. Det skriver Politiken.

Flere unge er begyndt at gå på museum. De kommer der tiere. Og den største og mest markante stigning ses blandt unge med indvandrerbaggrund.

Syddansk Universitet offentliggør torsdag en museumsundersøgelse udført af forskere fra det nationale forskningscenter Dream.

Rapporten er baseret på svar fra 2.450 unge i alderen 13 til 23 år.

61 procent af de unge med dansk oprindelse har været på museum inden for det sidste halve år - en stigning på ni procent. Hos unge indvandrere er tallet steget fra 43 til 57 procent.

Og udviklingen overrasker forskerne.

- Vi taler så meget om, at det kan være svært at få unge til at lægge iPads og smartphones fra sig og interessere sig for museer. Derfor er det interessant, at der faktisk nu er flere unge, som går på museum, og endnu mere interessant, at vi især ser en stigning blandt unge med indvandrerbaggrund. Det punkterer virkelig nogle myter, siger professor Kirsten Drotner, en af rapportens tre forfattere, til Politiken.

På Brandts i Odense undrer publikumschef Leslie Schmidt sig ikke over, at flere unge med indvandrerbaggrund er begyndt at gå på museum. De har rettet indsatsen mod produktionsskoler og erhvervsskoler.

- På den måde er det lykkedes os at få flere besøgende fra en gruppe, som ikke ellers ville finde os, siger Leslie Schmidt til Politiken.

Læs mere her

Oversigt

    Oversigt