Vrede borgere overfuser podere: Sådan undgår du at gå forgæves til testcenter

Lederen af testcentret på Billedskærervej i Odense fortæller, at podere flere gange er blevet overfuset af borgere, der har fået slettet deres tider.

Flere tusinde mennesker er dagligt forbi testcentret på Billedskærervej i Odense, og for langt de fleste foregår det uden dramatik.

Men omkring 125 af dem møder op for at finde ud af, at deres tid er blevet slettet, og de derfor ikke kan blive podet. 

Det har resulteret i flere ubehagelige episoder, fortæller lederen af testcentret, Birgitte Christensen.

- Vi har oplevet meget grove tilfælde af vrede mennesker, som har chokeret de unge podere, og det er selvfølgelig en svær ting, siger hun.

Den uheldige situation opstår, fordi mange ikke er opmærksomme på, at deres PCR-testtid bliver slettet, hvis de får foretaget en anden i mellemtiden.

Kan nemt undgås

Har man for eksempel booket tid til en PCR-test om fredagen, men vælger at få en PCR-test på et mobilt testcenter inden, frafalder den anden booking, forklarer Birgitte Christensen.

Man kan nemlig kun have én tid ad gangen.

- Det er selvfølgelig nogle, der bliver meget frustrerede over, at de ikke vidste det, siger Birgitte Christensen.

Derfor er det vigtigt, at man er sikker på, at man har en booket tid, inden man møder op på et testcenter.

- Langt de fleste er rigtig søde herude, men der er nogle borgere, der har svært ved at forstå, hvordan man taler til mine podere, og det gør ondt. De 20-30 mennesker kommer til at fylde ret meget, siger testcenterlederen.

Får man taget en kviktest, har det ikke indvirkning på en eventuel booket tid til en PCR-test, oplyser Region Syddanmark.

Mange testet i påsken

Henover påsken har mange borgere i Region Syddanmark valgt at blive testet for coronavirus, og 2. påskedag kulminerede det med 94.789 tests i regionen, hvilket er rekord.

Derfor blev der også flere steder meldt om lange køer, hvilket gav anledning til frustration nogle steder. En frustration, som også er gået ud over poderne.

Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark, har derfor opfordret til, at man husker at behandle poderne pænt.

- Der er det vigtigt, at vi minder hinanden om, at poderne fortjener respekt for det arbejde, de udfører. Eller sagt på en anden måde: Hold den gode tone, siger siger han.