Unge uerfarne førstegangskøbere køber katten i sækken

Alt for mange unge førstegangskøbere har ikke ordentligt kendskab til boligmarkedet og begår fejl, der kan få store økonomiske konsekvenser.

Førstegangskøberne har ikke tilstrækkelig viden omkring bolighandel til at undgå de mange fælder.

Mange førstegangskøbere vil gerne spare pengene til rådgivning, når de handler bolig.

Men det kan imidlertid blive en dyr fornøjelse, og undersøgelser viser da også, at 65 procent af andengangskøberne vælger at få uafhængig og professionel rådgivning, når de skal handle bolig igen.

- Vi oplever alt for tit, at de unge førstegangskøbere slår til, når de finder en billig bolig, uden at de har tilstrækkelig indsigt i konsekvenserne af deres bolighandel. Derfor kommer de nye boligejere ofte i en slem økonomisk krise, som let kunne have været undgået med professionel hjælp, udtaler Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater.

Kan ikke gennemskue budgettet

De unge købere låner ofte hele købssummen og lægger deres budget ud fra disse tal.

De har imidlertid ikke forudsætningerne for at gennemskue hverken finansiering, forsikringer eller alle de ansvarsfraskrivelser, som sælger har indføjet i købsaftalen.

Derfor ender de nye unge ejere i en økonomisk klemme, når det f.eks. viser sig, at elinstallationerne er ulovlige, eller at der er svamp i væggen under den nye maling.

Oversigt

    Oversigt