I det fynske folks tjeneste

Unge vælger børnene i Syddanmark

Sidste år blev 28 teenage-piger i Region Syddanmark mor, mens kun 15 piger i Region Hovedstaden valgte at blive ung mor.

Samtidig er der færre piger i Region Hovedstaden, som har valgt at føde et barn sammenlignet med året før. Her fødte 19 piger under 18 år et barn i 2008, mens tallet var 15 i 2009.

I Region Syddanmark er tallet uændret fra 2008 til 2009 på 28 fødsler blandt piger under 18 år. Her var den yngste 13 år, da hun fødte, mens den yngste i Region Hovedstaden var 15 år.

Og ofte har de brug for ekstra hjælp og støtte, når de bliver mødre i en ung alder. Mange af dem henvender sig til Ung mor ordninger.

Inger Fogh står for ordningen i Haderslev, og har haft kontakt til teenage-mødre igennem de sidste ti år:

- Jeg tror, at grunden til at unge mødre i de mindre byer vælger babyen frem for abort er, at der er mindre tilbud og uddannelser til dem herude. Så virker det i situationen, som en lettere løsning blot at være mor, fremfor at finde ud af, hvad man egentigt vil, siger hun til DR P4 Syd.

Sidste år ansøgte 20 piger under 18 at få en abort i Syddanmark, hvilket er en stigning i forhold til året før, hvor 13 piger søgte om at få en abort.