I det fynske folks tjeneste

Unge vilde med bioteknologi

Bioteknologi er et populært fag på syddanske gymnasier

En ny bioteknologisk studieretning, som Syddansk Universitet har været med til at sætte igang, er blevet et hit blandt de syddanske gymnasieelever. På tre år er tilgangen af elever steget markant.

I 2008 var Syddansk Universitet med til at starte den første gymnasieklasse med liniefaget bioteknologi, som er en blanding af kemi og biologi.

Dengang var der 30 elever. I dag er der 472 elever fordelt på 21 gymnasieklasser.

Det viser en rapport, som SDU har lavet.

Den viser også, at de unge, som læser bioteknologi, finder faget spændende og meningsfyldt. Blandt andet fordi det giver grundlag for at forstå ting i samfundet som debatter om genteknologi, sundhed og bakteriebekæmpelse.

Desuden betragtes studieretningen som en åben dør til alle tekniske og naturvidenskabelige universitetsuddannelser.

Fremme af naturvidenskab

Den ny studieretning blev oprettet i 2008, da SDU, Sct. Knuds Gymnasium og Rosborg Gymnasium i Vejle fik 7,5 millioner kroner til satsningen.

Målet var at fremme de unges interesse for tekniske og naturvidenskabelige universitetsuddannelser, hvilket må siges at være lykkedes.

SDUs rolle har været at undervise både gymnasieelever og -lærere i seneste viden indenfor bioteknologi. Desuden har universitetet lagt laboratorier til undervisningen og uadarbejdet lærebøger i faget.

Ved du noget? Så send os et tip