Ungeherberg truet af lukning

Ungehergberget Abel & Cathrine i Odense er det eneste akutte ovenatningssted for unge med problemer i Odense. Alligevel overvejer kommunen nu at lukke stedet.

Ungehergberget Abel & Cathrine i Odense er byens eneste ovenatningssted for unge med akutte problemer. Alligevel overvejer kommunen nu at lukke stedet.

Abel og Cathrine hedder overnatningsstedet for unge mellem 14 og 18 år. Der er fem værelser og mange unge er igennem huset i løbet af et år for en kort periode.

Blev voksen

Kenny Duerlund er en af de unge, der tidligere har brugt ungeherberget.

- Jeg er blevet forberedt på at jeg skulle tage mig sammen og blive voksen her på ungeherberget. Jeg fik lov at være mig selv, og de stak til mig, når jeg ikke var voksen nok. Og stedet har gjort mig mere ansvarsfuld og mere fornuftigt, siger Kenny Duerlund.

Abel og Catrine bliver også brugt flittigt af indvandrerpiger, der er røget uklar med familien.

- De har typisk problemer med familien fordi de er for danske, og her kan Abel og Catrine hjælpe, fortæller Mathilde Sander Nielsen, der er socialrådgiverstudernede og bor og støtter de unge på Abel & Catrine.

Sagen udsat

Men trods de tilsyneladende positive erfaringer har Børn- og ungeforvaltningen i Odense Kommune indstillet Abel og Catrine til lukning. I følge kommunen er der ikke nok, der benytter stedet, og kommunen kan spare 270.000 kroner om året på at lukke ungeherberget.

- Det handler om at eksperterne har vurderet at det her tilbud måske ikke er det rigtige i forhold til de unge vi har, og hvis det bliver lukket er det fordi det ikke kan tilbyde det rigtige til unge med akutte problemer, siger medlem af børn- og ungeudvalget Stina Willumsen(SF).

Politikerne i Børn- og Ungeudvalget skulle tirsdag tage stilling til forvaltningens lukningsforslag, men samtlige medlemmer indstillede at sagen bliver udsat.

- Vi synes der mangler nogle oplysninger. Vi vil gerne have at der findes alternativer til unge med akutte problemer, og vi vil gerne have svar på en række spørgsmål som ungeherberget har stillet, siger børn- og ungerådmand Jane Jegind(V).

Fremtiden for Abel & Catrine er dog langt sikker endnu. Når det nye Børn- og Ungeudvalg træder sammen i det nye år, skal politikerne igen se på forslaget om lukning.

Læs mere om Abel & Catrine

Oversigt

    Oversigt