Ungt fynsk håb skal løfte tunge poster for Enhedslisten

Nyvalgte Victoria Velásquez, der er valgt i Fyns Storkreds, skal være Enhedslistens erhvervsordfører samt beskæftigelses- og arbejdslivsordfører.

Der venter fynskvalgte Victoria Velásquez et stort arbejde i Folketinget. Enhedslisten har udpeget hende som partiets erhvervsordfører samt beskæftigelses- og arbejdslivsordfører.

Enhedslistens eneste fynskvalgte kandidat er 27 år og har arbejdet i HK Privat. Hun stillede første gang op til Folketinget som 19-årig.

Hun har en kandidatgrad i arbejdslivsstudier og socialvidenskab og skal derfor meget belejligt være erhvervsordfører samt beskæftigelses- og arbejdslivsordfører.

- Vi har forsøgt at kombinere erfaring og fornyelse på en god måde i folketingsgruppen, så vi på nogle områder har fastholdt MF'ere med lang erfaring, og de nyvalgte har fået højt profileret områder, siger folketingsmedlem Jakob Sølvhøj (EL).

Pernille Skipper stadig i front

6 ud af 13 medlemmer af Enhedslisten er kvinder, og Victoria Velásquez får sammen med nyvalgte Mai Villadsen nogle af de helt tunge ordførerskaber. Kollegaen bliver fremover partiets klima-, miljø- og naturordfører.
  
Rosa Lund skal fortsat være retsordfører og skal derudover være udlændinge- og integrationsordfører, hvilket er et varmt emne på Christiansborg.

Der er seks kvinder i folketingsgruppen, der har én i front, hvilket er Pernille Skipper, der fortsat er politisk ordfører, mens Jakob Sølvhøj er fungerende formand for gruppen.

Foruden de to består ledelsen af Rune Lund og Peder Hvelplund.

Oversigt

    Oversigt