Universal Robots: Ansætter op mod 75 nye medarbejdere i år

Universal Robots har investeret milliarder i udvikling og er samtidigt vokset med 62 procent. Det betyder, at medarbejderskaren vokser med 30 procent.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De har travlt med at ansætte nye medarbejdere på Energivej nr. 25 i Odense. Alene mandag har teamleder Søren Madsen taget imod seks nye medarbejdere. Det er både ingeniører, HR-medarbejdere, salgssupportere og timelønnede i produktionen

-Jeg synes jo bare, det er fantastisk, at vi kan blive ved med at trykke på, og at det kan blive ved med at stige, som det gør, siger Søren Madsen.

 

quote -Jeg synes jo bare, det er fantastisk, at vi kan blive ved med at trykke på og at det kan blive ved med at stige som det gør

Søren Madsen, teamleder i Universal Robots

 

Virksomheden har netop aflagt regnskab for 2016, som viser en omsætning på 662 millioner kroner og et overskud på 92 mio. kr. før skat sidste år.  Universal Robots er vokset med 62 procent fra 2015 til 2016, og det betyder endnu flere nye medarbejdere i Odense. 

- Vi forventer at øge antallet af medarbejde med mellem 25 og 30 procent i Odense i løbet af 2017, siger direktør Jürgen von Hollen.

Han forventer ikke at få problemer med at finde nye medarbejdere. Det sværeste bliver at finde eksperter til udvikling af robotterne. 

- Først og fremmest kan vi tilbyde en hel unik kultur her i virksomheden, hvor vi investerer mange penge i udvikling.  Vi sidder på en stor del af markedet, og mange vil være interesserede i at være en del af en succefuld virksomhed, siger han til TV2/Fyn.

 

Markedsførende

Robotarmene fra Odense er ude hos virksomheder i hele verden og markedet for de brugervenlige og samarbejdende robotter er hastigt voksende. Robotarmene har en pris, så virksomheder i alle størrelser kan være med. Samtidigt kan de arbejde lige ved siden af medarbejderne uden afskærmning og er nemme at programmere.  

Derfor fortsætter Universal Robots sin hurtige fremgang verden over og forventer at komme til at sidde på mellem 60 og 65 procent af markedet for de såkaldte cobots.

 Jürgen von Hollen, betragter nettoresultatet som tilfredsstillende. Han forudser en vækst på 50 procent eller mere for omsætningen i 2017. Det betyder, at virksomheden er godt på vej mod sit mål om at ramme en milliard kroner i omsætning ved udgangen af i år.

- Vi skal være fremsynede og fremelske innovation i alt, hvad vi gør. Det er en topprioritet for os at skalere vores forretning, så vi forsat kan levere vækst år efter år, siger Jürgen von Hollen.

 

Tredoblede investeringer

Universal Robots blev købt af amerikanske Teradyne Inc. i 2015 og de nye ejere har investeret millioner af kroner  på salgssiden og i udvikling af virksomheden. Sammenligner man med 2015, har virksomheden mere end tredoblet investeringerne i  2016, og det er ifølge Jürgen von Hollen en af grundende til væksten.

- Lige så vigtig er vores fortsatte investering på mere end 50 procent i Universal Robots’ medarbejderstab i 2016, hvilket øger vores formåen, knowhow og globale rækkevidde, siger han.

 

Ifølge Jürgen von Hollen udvider robotproducenten medarbejderstaben i Odense med op mod 60 medarbejdere i løbet af i år.
Ifølge Jürgen von Hollen udvider robotproducenten medarbejderstaben i Odense med op mod 60 medarbejdere i løbet af i år.
Foto: Universal Robots

Det er otte år siden, at det fynske robotflagskib solgte sin første robotarm. Siden er det globale marked for de samarbejdende robotter vokset til nye højder. 

Universal Robots tager fortsat nye markedsandele på nye markeder og har nu kontorer i USA, Spanien, Tyskland, Italien, Tjekkiet, Kina, Singapore, Indien, Japan, Taiwan og Sydkorea. Virksomheden fortsætter også med at udvide en stærk distributionskanal, der dækker mere end 50 lande globalt. På verdensplan er de 350 ansatte, heraf 250 medarbejdere i Odense. På Fyn bliver de op mod 60 nye medarbejdere i løbet af i år.

-Der er jo altid grænser for, hvor mange nye medarbejdere, man kan absorbere. Men jeg synes ikke, vi er nået den grænse endnu. Vi er en ung virksomhed og har et åbent mindset, siger teamleder Søren Madsen. t

 

Om Universal Robots

 

 

Om Teradyne Inc.

 

 

Oversigt

    Oversigt