I det fynske folks tjeneste

Universiteter er utilfredse med minister

Forvirring hos de studerende og irritation hos landets universiteter - herunder SDU - over muligheden for, at elever kan få dispensation.

SDUs rektor er utilfredse med Helge Sander.

Landets højeste læreanstalter må nemlig i disse dage bruge mange ressourcer på at skuffe allerede afviste studerende, der fejlagtigt tror, at de kan opnå dispensation og blive optaget på drømmestudiet. Det skriver Jyllands Posten.

- Man kan ikke opnå dispensation, hvis man f.eks. mangler matematik på gyldigt niveau, men har statskundskab i stedet, og meget få af de afviste kan reelt opnå dispensation, forklarer rektor på Syddansk Universitet, Jens Oddershede, til Jyllands-Posten.

Årsagen til forvirringen er ifølge universiteterne, at videnskabsminister Helge Sander (V) giver udtryk for, at dispensation er let at opnå.
- Frustrationerne opstår, når han konstant gentager, at dispensation er en reel mulighed for mange, selv om det ikke er tilfældet, siger Jens Oddershede.

Videnskabsministeren er imidlertid overrasket over, at nogen kan tage fejl af hans udmeldinger.
- Jeg kan slet ikke forstå, at det kan misforstås, for reglerne står klingende klart i adgangsbekendtgørelsen, og det er dem, jeg henviser til i mine indlæg, siger Helge Sander med henvisning til et indlæg i Jyllands-Posten fra i tirsdags, der har fået sindene i kog.