Unødvendig redningsaktion

En 69- årig lystfisker fra Svendborg risikerer et kæmpe erstatningskrav for at være være ansvarlig for en omfattende og helt unødvendig redningsaktion. Manden blev hele natten til søndag eftersøgt med både redningshelikopter og hjemmeværnskuttere, selvom han var kommet i land i god behold.

-

En 69- årig lystfisker fra Svendborg risikerer et kæmpe erstatningskrav for at  være ansvarlig for en omfattende og helt unødvendig redningsaktion. Manden blev hele natten til søndag eftersøgt med både redningshelikopter og hjemmeværnskuttere, selvom han var kommet i land i god behold.

Den 69-årige sejlede lørdag ud fra lystbådehavnen i Svendborg for at fiske.  Kl. 23 havde familien endnu ikke hørt fra og der blev slået alarm. To hjemmeværnskuttere og en redningshelikoter blev sat ind i eftersøgningen, som først blev afblæst, da den 69-årige kl 6 i morges kontaktede familien.

Han har forklaret, at han mistede orienteringen, men at han var kommet velbeholden i land i Nyborg. Herefter var han spadseret til Hesselager, hvor han overnattede hos en bekendt, inden han ringede hjem og fortalte, at han var i sikkerhed.

- Det er naturligvis godt, at manden er i god behold, men det er uansvarligt, at han ikke straks kontaktede familien, da han kom i land, siger vagthavende hos politiet i Svendborg til TV2 Fyn. Det er ikke første gang manden er årsag til en eftersøgning til søs, og politiet vil derfor undersøge muligheden for at rejse krav om erstatning for de udgifter der har været ved eftersøgningen. 

Oversigt

    Oversigt