Urealistisk V-løfte fra Jegind

Stem på Venstre - vi vil kæmpe for, at der fortsat skal køre biler på Thomas B. Thriges Gade. Sådan lyder det fra Jane Jegind og Venstres program frem mod kommunalvalget i Odense. Men partiet kan ikke ændre et komma i forliget om gaden, siger de øvrige partier i Byrådet.

Thomas B. Thriges Gade lukkes for biltrafik i 2014, når Odins Bro står klar.

Det er der lavet forlig om i Odense Byråd som samtlige partier stod bag, men som Venstre er sprunget fra.

Nu vil partiet i 2013 valgkampen stå på mål for, at der fortsat skal køre biler igennem gaden.

Men det sker ikke, siger de øvrige partier.

- Nej, det gør der ikke. Der kommer til at køre en letbane, og så bliver der en parkeringskælder nedenunder. Og så får vi bygget masser af boliger, så vi får folk ind og bo der, som kan handle, og det er jo godt for midtbyen, siger Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen.

Hvor sikker er du på det?

- jamen det er jo besluttet, siger Ahrendtsen.

Samme melding kommer fra de konservative og Socialdemokraterne.

Kommer der til at køre biler på gadeniveau i Thomas B. Thriges Gade?

- Ja busser. Det er også en slags biler. Man snakker meget om, at Thomas B. Thriges Gade skal lukkes. Jeg synes jo man skal side det, som det rigtigt er, at gaden bliver bilfri, for det er jo det, den gør. Der vil jo stadigvæk køre busser, og der vil komme letbane og man kan cykle og gå, lukket bliver den jo altså ikke. Men det er rigtigt, at bilisterne kommer til at køre nogle andre veje, siger medlem af By- og Kulturudvalget Anders W. Berthelsen (S).

- Det har vi jo besluttet i byrådet i 2008, at vi skal have bilerne væk fra Thriges Gade. Vi skal faktisk havde dem ned under, hvor vi laver en kæmpe parkeringsplads, men ovenpå er det forbeholdt letbanen og fodgængerne, siger By- og kulturrådmand Steen Møller (K).

Arbejdet i fuld gang

Arbejdet med at omdanne gade til by er godt i gang, selvom Venstre ikke er med.

Projektet følger tidsplanen, og arkæologerne har allerede gravet for at finde ud af, hvad der gemmer sig under gaden.

- Ikke overraskende er der fundet interessante fund, da vi står lige ovenpå den middelalderlige by, siger projektchef Svend Heegaard fra Fra gade til by-projektet.

De udgravninger går i gang i 2013, og nu arbejdes der videre med vinderprojektet fra arkitektfirmaet Entasis, og planarbejdet er også i fund gang, blandt på bagrund af reaktioner og forslag fra borgerne.

- Siden vi åbnede har vi haft mere end 27.000 borgere på besøg, og vi har oldt mere end 90 interessentmøder. Baseret på de møder og interessenter er vi ved at viderebearbejde vinderforslaget, siger Svend heegaard.

Foreløbig er der på baggrund af borgernes bidrag planlagt mange flere boliger i området end først tænkt, og man er ved at detailplanlægge, hvor i området projeket skal begynde.

Og VVM-undersøgelsen er i gang. Og en stemme på Venstre ændrer ikke forløbet, siger Dansk Folkeparti.

Kan borgerne ændre på noget ved at stemme på Venstre?

- Nej, de kan ikke ændre på noget. Beslutningen er taget, og det kører. Da Venstre sagde ja for tre år siden, fik vi alt lagt på bordet, og der er ikke kommet nye oplysninger frem. Tværtimod er vi bare blevet bestyrket i, at det er det rigtige at gøre, siger Alex Ahrendtsen.

Han ønker sig at Venstre bakkede projektet op, så alle partier i byrådet kunne stå skulder ved skulder i det store projekt om Odenses fremtid.

Kan du forestille dig en borgmester, der ikke er enig i det her projekt?

- Ja, det er der masser af eksempler på tidens løb, at man har skullet administrere en politik, man ikke som udgangspunkt selv er enig i, siger Steen Møller.

Men det er vel ikke noget godt udgangspunkt?

- Det synes jeg, du skal snakke med Venstre om, slutter rådmanden

Oversigt

    Oversigt