Uro blandt socialdemokrater på Fyn

Flere af de vragede kandidater sidder netop nu og slikker sårene og overvejer hvad der skal ske frem til næste valg.

Mens valgskuffelsen har fået Jesper Kinch Jensen til at droppe sit kandidatur i Odense Øst kredsen er Niels Christian Nielsen modsat klar på at give det et tredje forsøg som spidskandidat i Svendborg.

- Jeg er den kandidat, der fik flest personlige stemmer i egen kreds, så det giver da blod på tanden, siger Niels Christian Nielsen.

Men selvom Niels Christian Nielsen fik 3.184 personlige stemmer er kredsbestyrelsen i Svendborg ikke umiddelbart klar til køre ham i stilling som spidskandidat til næset valg.

- Det skal vi evaluere nu her, når vi har fået det hele lidt på afstand. Det er aldrigt klogt at sige noget lige efter et valg, siger kredsformand i Svendborgkredsen Gert Rasmussen.

Niels Christian Nielsen havde derimod svært ved at samle stemmer uden for sin egen kreds.

- Man må jo sigar at der ikke var andre end dem i Svendborg, der vidste, at han var kandidat, siger politisk kommentator Troels Mylenberg.

Peter Rahbæk Juel, folketingskandidat fra Odense, foreslår vil ogås have ændret partiets snævre regler for, hvor han må føre valgkamp. Som regelerne er nu, må man kun føre valgkamp i sin egen kreds.

Han vil nu rejse en debat i sin egen valgkreds, Odense Vest, når valget skal evalueres.

Fredag opstod der usikkerhed om Jesper Kinch Jensen efter 17 år i partiet var helt på vej helt væk fra Socialdemokarterne, og måske ville gå til SF. Men i dag slår han fast over for TV2 FYN, at det ikke er tilfældet.

Oversigt

    Oversigt