I det fynske folks tjeneste

Uro hos Socialdemokraterne

Uroen ulmer i Socialdemokratiet i Svendborg. Et af partiets bestyrelsesmedlemmer står nu åbent frem med stærk kritik af ledelsen i byrådsgruppen.

02:40

Thomas Mathiasen, der er bestyrelsesmedlem i socialdemokraterne i Svendborg, mener, at ledelsen i partiet ikke lytter til græsrødderne.

1 af 2

Den lytter ikke til græsrødderne og udøver topstyring af partiet.

Sådan lyder kritikken af ledelsen fra et bestyrelsesmedlem i Socialdemokratiet i Svendborg.

- Det er som, at de lever i deres egen verden i et elfenbenstårn, siger Thomas Mathiasen.

Han har derfor skrevet et læserbrev. Her kritiserer han borgmester Curt Sørensen og andre ledende socialdemokrater.

- De sidder som de tre aber med hænderne for øjnene, ørerne og munden, og de vil ikke lukke virkeligheden ind, siger Thomas Mathiasen til TV 2/FYN.

- Er du ikke bare bitter over, at det ikke er dig, der sidder i byrådet?

- Nej. Jeg har for længst besluttet, at jeg ikke stiller op til kommunalvalget næste gang, netop fordi jeg ikke vil stå på liste sammen med dem, som står der for tiden.

Formand: Selvfølgelig er der kritik

Formanden for Socialdemokraterne i Svendborg, Bjarne Kremmer Elnegaard, vil ikke kommentere direkte på kritikken fra Thomas Mathiasen, men han siger:

- Selvfølgelig er der kritik. I to år har det gjort ondt hele vejen rundt, og det gør selvfølgelig, at der kommer noget kritik, af den måde, man har ageret på. Omvendt er vi nu i den situation, at vi har overvundet nogle af de besværligheder, som mange andre kommuner kæmper med.

Hverken Hanne Klit, Grethe Schødts eller borgmester Curt Sørensen har ønsket at udtale sig.