Uroen ulmer i Vollsmose

Natten til torsdag var en gruppe unge fra Vollsmose for tredje aften i træk på gaden for at vise deres utilfredshed med politiets tilstedeværelse i kvarteret. De unge kastede med sten og råbte, men en ny konfrontation mod ordensmagten blev undgået.

-

Natten til torsdag var en gruppe unge fra Vollsmose for tredje aften i træk på gaden for at vise deres utilfredshed med politiets tilstedeværelse i kvarteret. De unge kastede med sten og råbte, men en ny konfrontation mod ordensmagten blev undgået.

En gruppe på omkring 25 unge var torsdag aften forsamlet på Vollsmose Allé.

- Der blev kastet med sten og de unge var meget højlydte, men vi holdt os tilbage for at undgå en ny konfrontation, fortæller chefpolitiinspektør John Jacobsen fra Odense Politi.

Det er tredje aften i træk, at der er uro i Vollsmose. Mandag aften blev tre betjente overfaldet, da de skulle undersøge en sag om en stjålen knallert. Der blev  kastet med sten og én betjent blev ramt.

Tirsdag aften gik det helt galt, da politi og brandfolk blev overdænget med sten, da de rykkede ud til en påsat brand i en bil. Brandvæsnet har nu besluttet at de ikke længere rykker ud til Vollsmose medmindre de får politibeskyttelse.

Mere politi

De unge i Vollsmose er utilfredse med at nærpolitiet har øget sin tilstedeværelse i Center Øst. Fra nytår udvidede nærpolitiet patruljeringen fra klokken 16 til midnat. Enkelte unge har fået advarsler og senere forbud mod at vise sig i centret, da politiet mener, de laver ballade. De unge hævder, at politiet provokerer de unge ved hele tiden at stoppe dem.

- Folk herude respekterer nærbetjentene og omvendt. Men nu er der kommet en ny, som vil vise sig frem og er provokerende over for os, siger Sami Kamin til Fyens Stiftstidende.

Mand løsladt

Odense Politi holdt torsdag formiddag møde for blandt andet at diskutere situationen i Vollsmose.

- Vi vil tage kontakt til beboerforeninger og forældre for at forsøge at stoppe balladen. Men vi kan ikke acceptere, at de unge har et problem med at politiet er synligt i bydelen, siger John Jacobsen.

En 17-årig mand, der blev anholdt efter overfaldet i mandags, blev onsdag løsladt, da retten afviste at varetægtsfængsle den unge mand.

Oversigt

    Oversigt