I det fynske folks tjeneste

Uromagere i Kerteminde Marina forstyrrer lystsejlerne

De river sig i håret ved Kerteminde Marina. Selvom et vagtværn  skulle skabe ro i Lystbådehavnen, så har nogle unge uromagere nu fået overtaget. I gennem længere tid har de skabt uro ved Bro 10. De unge hopper i vandet fra broen. Det er udover at være ulovligt også stærkt generende for de lystsejlere, som ligger i Marinaen. Dagligt må havnefogeden lytte til klager.

-

De river sig i håret ved Kerteminde Marina. Selvom et vagtværn  skulle skabe ro i Lystbådehavnen, så har nogle unge uromagere nu fået overtaget.
I gennem længere tid har de skabt uro ved Bro 10. De unge hopper i vandet fra broen. Det er udover at være ulovligt også stærkt generende for de lystsejlere, som ligger i Marinaen. Dagligt må havnefogeden lytte til klager.

- Problemet er ikke nyt. Men især denne sommer har folk været stærkt generet af de unge, det fortæller havneassistent Jack Friis i dag til TV2 /FYN.

Han kender ikke de unge personligt, men fastslår, at det drejer sig om en gruppe på 10-15 unge, der kommer fra Vollsmose.

I sidste uge fortalte vi på TV2 /FYN om havnefogedens problemer med uro på Bro 10. På det tidspunkt så havnefogeden sig nødsaget til at hyre en vagt fra Falck Securitas for at sikre ro og orden på Kerteminde Marina.

Men vagten fra Falck har ikke haft held med at berolige de unge. Og det ærger havneassistenten.
-  Det er jo ikke gratis at hyre en vagt, men hvad gør man ikke for at sikre, at lystsejlerne ikke bliver væk.

Vagten fra Falck Securitas forsøgte tirsdag at få de unge til at holde op med at springe i vandet fra Bro 10. Det lykkedes ikke. Istedet blev han chikaneret verbalt.
- Det var ikke en rar oplevelse. Selvom de ikke blev fysiske, så følte han sig truet, siger havneassistent Jack Friis.

Havnekontoret i Kerteminde vil dog ikke udvide vagtværnet, men istedet kontakte politiet, når der er problemer.