Uromagere skal hurtigt ud af Vollsmose

Borgmesteren vil kunne sætte uromagere i Vollsmose hurtigere på gaden, og politiet vil sammen med Skat i undersøge, hvorfor der kører store biler rundt.

- Vi vil nu skrive til ministeren, fordi vi ønsker mulighed for at sætte ballademagerne hurtigere på gaden, siger borgmester Anker Boye (S) efter dagens stormøde i Vollsmose.

Omkring 50 repræsentanter fra Vollsmose, kommunen, politi og
brandvæsen var mødt op for at diskutere, hvordan man kommer
kriminaliteten i området til livs. I de seneste uger er flere etniske danskere i området blevet overfaldet, og frarøvet penge, mens de har set deres biler blive brændt.

- Det er en kerne af 40-50 mennesker, som skaber problemer. I
dag tager det omkring halvandet år at sætte en kriminel på gaden. Vi ønsker, at få forkortet vejen, siger Anker Boye efter mødet. Derudover ønsker han at sætte ind over for medløberne.

- Vi vil følge op på den såkaldte randgruppe, så de ikke føler sig fristet. Her er skolerne et vigtigt aktiv, siger Anker Boye.

John Jacobsen fra Fyns Politi vil nu samarbejde med Skat for i bedste rockerstil at efterforske økonomisk kriminalitet.
- Vi kan jo se, at der er flere, som kører rundt i meget dyre biler, siger han.

For at markere, at beboerne er godt trætte af kriminaliteten, vil integrationsrådet arrangere en demonstration.
- Vi vil vise, at vi ikke vil finde os i urolighederne, siger formand Mahmoud Daoud fra Integrationsrådet.

Efter mødet stod det også klart, at der ikke skal væltes bygninger i Vollsmose, men borgmester Anker Boye efterlyser andre lejere i området.
- Vi har en del tomme lejligheder. De kunne bruges til andre formål, som for eksempel en statslig institution, siger Anker Boye.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt