Usikkerhed om nyt rådhus i Kerteminde

Borgmesteren har indkaldt til møde i forligskredsen efter, at tre medlemmer af Borgerlisten nu har trukket deres opbakning til aftalen om et nyt rådhus i Kerteminde.

Det brede flertal bag planerne om at bygge nyt rådhus i Kerteminde smuldrer. Oprindeligt stod 23 af de 25 byrådsmedlemmer bag det budgetforlig, som indeholdt planer om at samle administrationen i en ny bygning frem for i de fire nuværende og nedslidte. Men for en uge siden trak De Konservatives enes mandat sin støtte, og lørdag meldte tre af Borgerlistens medlemmer ud, at de hellere ikke længere støtter ideen.

Flertallet er dermed skrumpet til 19-6.

- Det påvirker da også socialdemokraternes holdning på den måde, at vi hele tiden har ment, at der skal være bred opbakning til det, hvis vi skal have et nyt byggeri. Så der er da en ny situation nu, siger Palle Hansborg-Sørensen (soc.dem.) til TV 2/FYN.

Han medgiver, at der nu er usikkerhed om projektet.

- Men jeg synes, at de andre mangler at sige, hvad de så vil. Det vil jo også koste 40-45 millioner at renovere de gamle, siger han.

Borgmester Hans Luunbjerg (V) er forundret over, hvordan De Konservative og halvdelen af Borgerlisten kan trække deres støtte til byggeriet.

- Der findes jo slet ikke et rådhusforlig, som man kan springe fra. Aftalen ligger inde i budgetforliget, og man kan jo ikke bare hoppe ud af den del af et indgået forlig, som man ikke går ind for, siger han til TV 2/FYN.

Venstre går dermed stadig ind for planerne om et nyt rådhus.

- Vi står ved aftalen, ellers kan man jo aldrig stole på et indgået forlig, siger Hans Luunbjerg.

Han har derfor i løbet af søndagen indkaldt samtlige forligspartier til et nyt møde om sagen den 8. februar.

De Radikale vejrer morgenluft

Enhedslisten og De Radikale har hele tiden været imod, at der skulle bruges mange millioner kroner på at bygge nyt rådhus.

- For mig har det hele tiden været indlysende, at der i sparetider ikke skulle investeres i nyt rådhusbyggeri. Indtil nu har De Radikale sammen med Enhedslisten og kommunens borgere kæmpet for det synspunkt. Uden den omfattende debat og de mange læserbreve var det ikke lykkedes at få andre byrådsmedlemmer til at ændre holdning. Nu er der håb for, at rådhusbyggeriet bliver endeligt skrinlagt, siger Sanne Stemann Knudsen, byrådsmedlem for De Radikale.

Oversigt

    Oversigt