Utaka bringer guldhåbet tilbage til Odense

Med en scoring og en assist mod AGF sørgede Peter Utaka for tre tiltrængte point til OB. Sejren på 2-0 betyder, at OB igen har meldt sig ind i guldkampen.

Der var Peter Utaka til forskel, da OB søndag eftermiddag besejrede AGF med 2-0 hjemme på Fionia Park. Efter en første halvleg, hvor OB kun indledningsvis formåede at trykke gæsterne fra Århus, trådte SAS Liga-topscorer Utaka i karakter i anden halvleg med en scoring og et oplæg.

OB havde det svært i første halvleg i kraft af, at både Eric Djemba-Djemba og Atle Roar Håland måtte lade sig udskifte med skader, så AGF's Martin Jørgensen fik plads til at fordele spillet godt på midten af banen.

Rigtigt farligt blev det dog aldrig i nogen af enderne, så hverken Roy Carroll i OB-målet eller kollega Steffen Rasmussen blev sat på nævneværdige prøver.

Det blev Rasmussen til gengæld i anden halvleg. Efter godt en times spil slog Espen Ruud et indlæg til bageste stolpe, hvor Johan Absalonsen kastede sig frem og sendte bolden ind foran mål, hvor Peter Utaka dukkede op og sparkede bolden op i nettaget.

Herefter virkede OB-spillerne ivrige efter at lukke kampen, men ligesom i sidste uges kamp mod Sønderjyske manglede hjemmeholdet skarphed foran mål - i hvert fald lige indtil Utaka igen var på spil i feltet.

Han løb elegant i dybden, modtog bolden og lagde den på tværs til en helt fri Caca, der let kunne trille bolden i mål.

I slutminutterne parerede Roy Carroll et fladt straffespark fra Jens Gjesing, så stillingen forblev 2-0.

Med sejren bringer OB sig á point med FC København på SAS Ligaens førsteplads. FCK møder senere søndag Sønderjyske på udebane.