Utaka gjorde det onde ved HB Køge

HB Køge holdt stand i 83 minutter mod topholdet OB, men nigerianske Peter Utaka dukkede op til slut og sikrede den ventede hjemmesejr.

Fodboldklubben OB var kæmpe favoritter, da de mandag aften tog imod HB Køge i SAS Ligaen. Fynboerne måtte dog kæmpe for sejren mod bundholdet fra Sjælland, men til sidst dukkede Peter Utaka op og skød sejren hjem foran knap 8.500 utålmodige tilskuere.

OB spillede sig med sejren fire point foran FC København i toppen af SAS Ligaen og går dermed til vinterpause som førerhold, mens hverdagen er anderledes trist i Køge. Sjællænderne er stadig næstsidst i ligaen med 11 point op til nedrykningsstregen.

Gæsterne fra HB Køge fulgte fint med i de første 45 minutter og gik til pause med oprejst pande og masser af optimisme. HB Køge fik dog den værst tænkelige start på anden halvleg, da Thomas Christensen fik direkte rødt kort af dommer Emil Laursen efter at have hevet Caca i trøjen.

Det var startskuddet til et massivt OB-pres i de sidste 45 minutter, men spillere som Peter Utaka og Johan Absalonsen havde svært ved at holde deres afslutninger inden for målrammen. Men så dukkede SAS Ligaens topscorer op endnu engang og sparkede et indlæg fra højre side ind bag Køges Lars Bjerring. Peter Utaka er med mandagens scoring oppe på 13 sæsontræffere.

I næste runde tager OB imod FC København i et ægte topbrag, mens HB Køge omvendt møder Randers i den tunge ende af tabellen.

Oversigt

    Oversigt