Utaka sikrede OB-sejr

Peter Utaka scorede kampens enlige mål, da OB vandt i Aalborg.

AaB mistede lørdag et skridt i kampen for overlevelse i Superligaen, da nordjyderne tabte 0-1 på hjemmebane til OB.

Peter Utaka scorede kampens enlige mål, da han modtog bolden i feltet fra Bashkim Kadrii og uden den store modstand fra Kenneth Emil Pedersen og Kjetil Wæhler fik lov at tage et par træk og sende bolden fladt i det lange hjørne bag Karim Zaza.

AaB havde ellers et stort overtag i spillet, men nordjyderne havde svært ved at tilspille sig målchancer mod et OB-hold, der i store dele af kampen stod langt tilbage på banen og levede på kontra.

I kampens begyndelse var begge hold mere offensive, og man kunne tydelig se, at kampen var vigtig for begge hold. Både hjemmeholdet og udeholdet ville fremad, og det gav chancer i begge ender.

OB var dog skarpest, når holdet nærmede sig målet. Udover sin scoring i 12. minut var Peter Utaka tæt på at øge til 2-0 midtvejs i første halvleg, da han headede Espen Ruuds præcise indlæg på stolpen.

I stedet kom AaB bedre med i kampen. Nordjyderne spillede hårdt og begik mange frispark, men vandt også vigtige dueller på midtbanen, hvilket skabte flere angreb og chancer.

Bortset fra et par gode forsøg fra blandt andre brasilianeren Kayke havde hjemmeholdet dog svært ved at udnytte perioderne med overtag i spillet til helt store målchancer.

Gæsterne fra OB gjorde det heller ikke nemt for hjemmeholdet. I næsten hele anden halvleg stod fynboerne langt tilbage og levede på kontraangreb.

Derfor skulle man helt frem til slutfasen, før AaB var tæt på med et massivt tryk og mange bolde i boksen mod indskiftede Morten "Duncan" Rasmussen. Det blev dog ikke til en scoring, og dermed er AaB fortsat sidst i Superligaen.

I den anden ende af tabellen lægger OB pres på sine konkurrenter i kampen om sølvmedaljerne.