I det fynske folks tjeneste

Utilfredshed med ny Lillebæltsbro

Det er her den nye bro over Lillebælt måske kommer til at ligge.

De lokale i Middelfart ønsker ikke en ny Lillebæltsbro syd om Middelfart.

På torsdag skal Region Syddanmark og kommunerne fremlægge et fælles forslag til en tredje forbindelse over Lillebælt for Folketingets Trafikudvalg. Og her vil de pege på en løsning syd for Middelfart.

- Det er det trafikmæssigt bedste, sådan som vi ser det, siger Uffe Steiner Jensen, borgmester i Fredericia og formand for Kommunekontaktrådet i Syddanmark.

Men som TV2/FYN tidligere har fortalt, så har den beslutning har skabt debat i Middelfart. Interessengruppen mod en Sydlig Lillebæltsforbindelse mener, at Middelfarts Borgmester bør sige fra overfor løsningen syd om Middelfart.

- Jeg synes bare det er godt, at de arbejder for det, men nu kommer vi ind i en proces og de skal bare komme med alle deres argumenter, når vi nu lægger kommuneplanen frem, siger Middelfarts Borgmester, Steen Dahlstrøm.

Debatten i Middelfart får formanden for Region Syddanmark til at mane til besindighed.

- Vi skal lige passe på og ikke begynde at sloges om, hvad vi ikke vil have. Det her må dreje sig om at finde noget vi vil have, og hvis vi ikke står sammen i Region Syddanmark, så ender det her med, at hele Danmark får infrastrukturinvesteringer undtagen vores Lillebælt, siger Carl Holst.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.