Utilpassede unge hærgede friluftsbad

I Pinsen åbnede Odense Friluftsbad som forsøg med gratis entré. Men det, som skulle have været en glædelig begivenhed, blevet skæmmet af en gruppe unges grove og provokerende opførsel.

En gruppe på 20 til 25 unge generede søndag flere af de andre gæster.

-   Det er rigtigt træls, nu hvor vi havde premiere på gratis adgang til  Odense Friluftsbad siger Rune Bille, der er leder af Odense Kommunes Idrætsparker og dermed også øverste chef for  Odense Friluftsbad.

En af friluftsbadets medarbejdere beskriver gruppen af unge som unge af anden etnisk herkomst end dansk og flere af dem kommer fra i Vollsmose, fortæller Rune Bille.
 
-  Det var ubehageligt både for vores gæster og vores ansatte i friluftsbadet, siger Rune Bille.

Flere af weekendens gæster har på Facebook beskrevet deres oplevelser.

En af dem er Heidi Astrup Rasmussen fra Bolbro. Hendes datter var i friluftsbadet søndag, hvor gruppen hærgede og provokerede de andre gæster. Heidi Astrup Rasmussen beskriver blandt andet, hvordan der blev råbt seksuelle opfordringer til en 12-årig pige, og at gruppen opførte sig truende over for et ægtepar.

Rune Bille, der er leder af Odense Kommunes Idrætsparker, er blevet orienteret om problemerne i weekenden.

- Vi prøver nu at rede trådene ud. Hvis vores livreddere oplever vold, så ringer de selvfølgelig til politiet. Ved denne episode benyttede vi os af muligheden for at kontakte CFU ,Center for Familie og Unge, som ankom til friluftsbadet og var med til at få styr på situationen, fortæller Rune Bille.

Der har også tidligere år været problemer med utilpassede unge, der ødelagde oplevelsen for gæsterne i Odense Friluftsbad. Og det er svært for livredderne at stille noget op.
 
- Det er vore livredderes opgave at stå for sikkerhed for de badende, men vi er i øjeblikket ikke uddannet til at håndtere store grupper af utilpassede unge, siger siger Rune Bille.
 
- Vi er presset af situationen, men vi er allerede nu i arbejdstøjet for at finde en varig løsning i samarbejde med andre aktører, siger han.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Center for Familie og Unge

- En gruppe på 20 til 25 unge generede søndag flere af de andre gæster, siger Rune Bille, der er leder af Odense Kommunes Idrætsparker og dermed også øverste chef for  Odense Friluftsbad.

Oversigt

    Oversigt