V angriber S i debat på Fyn: - Det største bluffnummer i dansk politik

Trine Bramsen vil bruge tre milliarder kroner på nedslidte, men kan ikke sige til hvem. Det største bluffnummer i dansk politik, siger Lars Christian Lilleholt.

Der var torsdag aften debatmøde på Campus Glamsbjerg, hvor en række fynske folketingskandidater blandt andet debatterede, hvornår danskerne kan trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

Trine Bramsen (S) og Socialdemokratiet vil bruge tre milliarder kroner på den gruppe, der er mest nedslidte, så de kan trække sig tilbage før pensionsalderen. Partiet kan dog ikke komme nærmere ind på, hvem det konkret drejer sig om.

- Mere konkrete kan vi først blive, når vi har adgang til det samme embedsapparat, som Lars Christian Lilleholt har lige nu, siger Trine Bramsen i debatten om tilbagetrækning.

Største bluffnummer i dansk politik

Lars Christian Lilleholt, der er folketingskandidat for Venstre og sidder i Lars Løkke Rasmussens regering som minister, tror dog ikke på, at socialdemokraternes planer kan lade sig gøre, hvis de får regeringsmagten. 

- For tre milliarder kroner kommer man ikke ret langt. Det bliver ret få mennesker, der bliver omfattet af det her, siger Lars Christian Lilleholt.

quote Det her er for mig at se et af de absolut største bluffnumre, vi overhovedet har set i dansk politik

Lars Christian Lilleholt

- I lover alle danskere noget. I skaber nogle forhåbninger, som det bliver ekstremt svært at indfri efter et valg. Det her er for mig at se et af de absolut største bluffnumre, vi overhovedet har set i dansk politik, fortsætter Lars Christian Lilleholt.

Trine Bramsen forsikrer dog, at Socialdemokratiet ikke lover alle danskere, men kun dem, som er mest nedslidte, at de kan trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

Se hele debatten om tilbagetrækning fra debatmødet i Glamsbjerg.

Enhedslisten: Raske skal også have god alderdom

Victoria Velásquez fra Enhedslisten deltog også i debatten i Glamsbjerg. Hun mener ikke, det kun er nedslidte, der skal have lov til at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet før pensionsalderen.

- Vi er ikke bange for at sige, at folk, der er raske og ældre, selvfølgelig skal have ret til en god alderdom, siger Victoria Velásquez.

Det er der ikke råd til, mener Radikale Venstre.

- Hvis vi giver for tidlig tilbagetrækning til folk, der er raske, så de dermed ikke kan bidrage til samfundet, får vi umuligt ved at finansiere den grønne omstilling og et uddannelsesløft i fremtiden, siger Rasmus Helveg Petersen, der er folketingskandidat for Radikale Venstre.

quote Hvis vi giver for tidlig tilbagetrækning til folk, der er raske, så de dermed ikke kan bidrage til samfundet, får vi umuligt ved at finansiere den grønne omstilling og et uddannelsesløft i fremtiden

Rasmus Helveg Petersen

Rolf David Gøtze, der stiller op for partiet Klaus Riskær Pedersen, går ind for en differentieret pensionsalder og vil indføre et pointsystem.

- Der er nogle, der vil blive længere og nogle kortere på arbejdsmarkedet. Vi vil gøre det ud fra et pointsystem, så man helt klart fra starten af ved, at når man starter inden for et segment, optjener x-antal point på årsbasis, og hvis du fortsætter med det, kan du gå på pension, når du når en bestemt alder, siger Rolf David Gøtze.

 

Oversigt

    Oversigt