V: De røde indtager Kerteminde

Venstre i Ny Kerteminde Kommune er klar til at køre hård oppositionspolitik. Partiet kritiserer borgmester og socialdemokrat Palle Hansborg-Sørensen for at lade S og SF besætte alle indflydelsesrige poster.

Ud på et sidespor

I følge Venstre-formændene i den kommende Kerteminde Kommune lovede Munkebos socialdemokratiske borgmester før valget at ville etablere et bredt samarbejde efter valget. Men det løfte er han løbet fra.

"De Konservative blev spist af med en betydningsløs viceborgmesterpost og en formandspost i et ad hoc udvalg uden nogen egentlig kompetence, mens Venstre ingen poster har fået. I konstitueringsaftalen er SF blevet den store vinder med to ordinære udvalgsformandsposter og et økonomiudvalgsmedlem med baggrund i to SF-byrådsmedlemmer", skriver de fem Venstrefolk i en pressemeddelelse.

Socialdemokratisk knæfald

- Aftalen er et udtryk for et dybt knæfald for socialdemokraternes samarbejde med SF, siger Klaus Bech, der er formand for Venstre i Kerteminde Kommune.

- Under valgkampen var SF imod de nødvendige besparelser, og jeg er bange for, at vi nu vil se en uansvarlig økonomisk politik, siger Klaus Bech til TV 2/FYN.

Venstres bestyrelse og byrådsgruppe har besluttet, at de fire byrådsmedlemmer repræsenterer deres vælgere bedst ved at føre markant oppositionspolitik frem over.

Hansborg-Sørensen uenig

S og SF har flertal alene i kommunen og havde altså ikke brug for at konstituere sig med flere for at sikre sig en "rød" borgmester - men fik alligevel De Radikale og Konservative med. 

- Venstre har åbenbart et behov for at markere noget i forhold til baglandet. Men jeg anser det for en sidste bølge i valgkampen. Når det snart bliver hverdag, ser jeg frem til et samarbejde, siger Palle Hansborg-Sørensen til TV 2/FYN.

Se tv2fyn.dk's side om Kerteminde

Oversigt

    Oversigt