V-folk savner klar Nato-melding fra Fogh

Venstre står i et vadested, indtil Anders Fogh Rasmussen melder ud, om han vil være Nato-generalsekretær. Flere V-folk savner derfor en klar melding fra Fogh.

Det skader Venstre, hvis det ikke snart bliver afklaret, om
statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) skal være Natos næste
generalsekretær.

Sådan lyder det nu fra flere lokale Venstre-formænd rundt omkring i landet. De mener, at partiet står i et vadested og savner en klar melding fra Fogh.
- Lad os få ryddet bordet, få det afklaret og komme videre, siger Hans Buur, der er formand for Venstre i Halsnæs Kommune, til Ritzau.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen siger selv, at han "ikke er kandidat" til posten som Natos generalsekretær, men rygterne er de seneste uger taget til i styrke. Flere unavngivne Nato-kilder mener, at Fogh er favorit til at overtage posten.

Imens venter den danske befolkning og Venstres bagland på en afklaring.
- Jeg mener, at man kan leve med det i en uges tid endnu. Så synes jeg også, at der skal en afklaring til, siger den lokale V-formand Hans Buur.

Også på Fyn venter man på en udmelding fra Anders Fogh Rasmussen. Formanden for Venstre i Odense mener, at de politiske processer bliver sat på stand-by, så længe Fogh rygtes væk fra Statsministeriet.
- Der er ingen røg uden brand. Jeg må sige, at jeg synes, det ville være mere gavnligt, hvis vi fik en afklaring. Alting står stille i Folketinget, når der verserer sådanne rygter, siger V-formanden i Odense, Cornelis Ten Veen.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt