V vil ikke love flere måneder med billige færgebilletter

Det har givet pote, at en række øer, blandt andet Ærø, har sat færgetaksterne ned. Venstre glæder sig, men lover ikke flere penge til øerne.

Det vækker glæde i regeringspartiet Venstre, at der allerede efter mindre end en måned med billigere færgebilletter kan ses en markant passagerfremgang på færgerne til en række danske øer, herunder Ærø.

Det vil medvirke til at skabe vækst, vurderer Venstres indenrigsordfører Carl Holst.

Billetpriserne er blevet sat ned, efter at Folketinget har bevilget 95 millioner kroner årligt til det, der bliver kaldt landevejsprincippet eller trafikal ligestilling - at det skal koste det samme at sejle en kilometer med færge som at køre en kilometer på landevej.

Pengene rækker til at sænke priserne i perioden efter skolernes sommerferie og indtil november, og så igen i månederne inden sommerferien. 

Både på Samsø, Fanø, Læsø og Ærø har de haft en tydelig stigning i trafikken sammenlignet med samme periode sidste år. Billetpriserne er omtrent halveret.

- Det viser jo, at det, som et bredt flertal var med til at vedtage, har været fornuftigt. Jeg håber, at væksten kan fortsætte, siger Carl Holst, der også er tidligere regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Samme håb har borgmestrene på blandt andet Ærø, Fanø og Læsø. De håber dog også, at Folketinget vil kunne finde penge til, at priserne også kan blive sat ned i vintermånederne.

- Vi er rigtig tilfredse med rabatterne, men politikerne på øerne vil fortsat kæmpe for nedsatte priser hele året, sagde Ærøs borgmester, Jørgen Otto Jørgensen til TV 2/Fyn i et interview den 11. september.

Det vil koste yderligere 38 millioner kroner, men de penge er ikke afsat på finansloven i 2017.

Venstre afviser dog ikke at finde penge på et senere tidspunkt.

- Der er så mange ønsker til finansloven. Jeg siger ikke, at man ikke vil finde pengene. Jeg siger bare, at man ikke vil love det, siger Carl Holst.

Oversigt

    Oversigt