Væddeløbsbane jubler: Nu bliver det lettere at spille på heste

Danske Spil skal ikke længere have monopol på heste- og hundevæddeløb samt onlinebingo i Danmark. Det har Folketinget vedtaget.

Kolde øl i solskinnet og rytmen af en hestehov i trav. Det er fredag eftermiddag og Karl Børge Jørgensen har spillet på sin favorit-hest, Cicero Cæsar, igennem Danske Spils Dantoto til dagens trav-væddeløb på Fyens Væddeløbsbane. I en nær fremtid kan han også spille på sin favorit gennem en anden spiludbyder. 

Fredag vedtog alle partierne i Folketinget, undtagen Enhedslisten, at liberalisere heste- og hundevæddeløb samt onlinebingo. Dermed mister Danske Spil sit monopol, og andre udbydere kan fra den 1. januar 2018 tilbyde blandt andet hestevæddeløb. 

Det er til stor glæde for Fyens Væddeløbsbane. 

- Vi kan nu kigge fremad. Vi skal have den her sport til at blomstre i Danmark, for vi mener, at der et uforløst potentiale for spillet. Det gør nordmændene og svenskerne også, derfor vil de gerne være med til at lave et nyt spilselskab, siger den daglige leder af Fyens Væddeløbsbane Kim Nielsen.

I lovforslaget er det også aftalt at indføre et særligt bidrag til hestevæddeløbssporten på otte procent af omsætningen på de danske hestevæddemål. 

På nuværende tidspunkt får sporten omkring 78 millioner årligt af udlodningsmidlerne fra Danske Spil. Planen er, at man med liberaliseringsprocessen vil sikre tilskuddet i de næste fem år og derefter udfase det, når spiltjenesterne er kommet på benene. 

Danske Spil ser positivt på liberaliseringen 
Ifølge Kim Nielsen har Danske Spil ikke gjort nok for at markedsføre hestesporten og væddeløbene. 

- Det bunder i markedsføring og manglende tilgængelighed fra Danske Spils side af. De vil hellere fokusere på lotto i stedet for hestevæddeløb, siger Kim Nielsen. 

Se indslagene her fra 2001 og 2002, hvor danske hestevæddeløbsbaner var truet med lukning. 

Niels Folmann, direktør i Danske Licens Spil, ser frem til, at loven træder i kraft i 2018. 

- Vi skal tage handsken op og sørge for, at der også kommer gode spil efter 1. januar, siger Niels Folmann. 

Han er ikke enig i den kritik som Fyens Væddeløbsbanes daglige leder, Kim Nielsen, kommer med. 

- Vi har en lang række brands, og vores markedsføring er afstemt i forhold til, hvor stort markedet er. Det er ikke underprioriteret. Jeg mener, at Danske Spil har gjort alt, hvad vi kan, og vi vil forsat bidrage med at udbrede hestevæddeløb, siger Niels Folmann. 

Tab og vind med samme sind 

Karl Børge Jørgensen er kommet på væddeløbsbanen siden 1935, hvor den åbnede. Dengang var han syv år. 

- Jeg tror ikke, at jeg har svigtet mere end tre eller fire gange i hele mit liv, siger han. 

Uanset spiludbyder vil Karl Børge Jørgensen komme til væddeløbene. Men han hilser loven velkommen. 

- Det sker der ikke noget ved. Vi skal jo være her allesammen, heldigvis da, siger Karl Børge Jørgensen. 

Hesten Cicero Cæsar vandt ikke løbet, fordi den gik i galop og blev diskvalificeret. Men det slår ikke sådan lige den garvede spiller ud. 

- Tab og vind med samme sind, siger han. 

Oversigt

    Oversigt